18/09/2019 18:21:15

Προσοχή: Αυτές είναι οι τροφές που ΠΟΤΕ δεν βάζουμε στο ψυγείο

Προσοχή: Αυτές είναι οι τροφές που ΠΟΤΕ δεν βάζουμε στο ψυγείο - Media
 
Βάζουμε τις τροφές στο ψυγείο, ώστε να διατηρηθούν φρέσκες και υγιεινές.
 
Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που, όταν τοποθετούνται στο ψυγείο, όχι μόνο χάνουν την φυσική τους γεύση και φρεσκάδα, αλλά μπορεί να γίνουν και επικίνδυνες για την υγεία μας.
 
Αυτά είναι τέσσερα τρόφιμα που ποτέ δεν πρέπει να φυλάμε στο ψυγείο, αν θέλουμε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση:
 
  • Ξερά κρεμμύδια: Τα ξερά κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε κάποιο πλεκτό σάκο ή άλλη σακούλα που να είναι διάτρητη και να “αναπνέει” καλά. Φροντίστε να μην τα τοποθετείτε κοντά σε πατάτες, επειδή απελευθερώνουν αέρια και επιταχύνουν τη διαδικασία σήψης.
  • Σκόρδο: Όπως και τα κρεμμύδια, έτσι και το σκόρδο πρέπει επίσης να αποθηκεύεται σε πλεκτούς σάκους σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πατάτες: Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει τη γεύση της πατάτας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκοτεινό και ξηρό χώρο.
  • Ντομάτες: Εάν βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο, θα χάσουν τη φυσική τους γεύση. Έτσι, συνιστάται να τις διατηρείτε σε μια πλαστική σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου. Σε περίπτωση που θέλετε να ωριμάσουν οι ντομάτες σας, διατηρήστε τις μέσα σε μία χάρτινη σακούλα.

(πηγή: iatropedia.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.