search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:57
MENU CLOSE

Ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ: εκλογικό έτος το 2018

14.11.2017 15:06
ΝΔ: «Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα» - Media
 
Την εκτίμηση ότι το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια ευρώ έκανε ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ από το Στρασβούργο μιλώντας σε δημοσιογράφους. Παράλληλα ανέφερε ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος και υπό αυτό το πρίσμα ερμήνευσε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που πάντως εκτίμησε ότι δε θα μπορέσει να αλλάξει την ατζέντα για πολύ.
 
Ειδικότερα η εν λόγω πηγή σημείωσε: «Το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια. Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε».
 
«Ναι επί της αρχής στο μέρισμα»
Παραταύτα, σημείωσε ότι «λέμε ναι επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση στην ουσία. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφαρμόσαμε πρώτοι. Και μάλιστα δεν έχει μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».
 
Σχολιάζοντας περαιτέρω την κίνηση της κυβέρνησης για τη διανομή του μερίσματος  η «γαλάζια» ανώτατη πηγή έκανε λόγο για ξεκάθαρο πανικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και έντονη ανησυχία σε πολλά επίπεδα. «Η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δε θεωρώ πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι επιχείρησαν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος», τόνισε.
 
Για Καμμένο: όχι σε πρόταση μομφής, η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα
Τέλος, αναφορικά με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία η ανώτατη κομματική πηγή ανέφερε: «Εξαρτημένοι οι δύο τους, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο.  Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύω πως η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένω να υπάρξει δικαστική διερεύνηση. Η πρόταση μομφής δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Το ζήτημα είναι να πάρει θέση ο κ. Τσίπρας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:57