17/11/2018 16:18:51

Βόμβα ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τις αδύναμες τράπεζες

Βόμβα ΔΝΤ: Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει τις αδύναμες τράπεζες - Media
 
Το ΔΝΤ παροτρύνει την Ευρώπη να προχωρήσει σε ένα καινούριο βήμα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τραπεζικού τομέα, ζητώντας να κλείσουν τα αδύναμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια και να τονωθούν οι διασυνοριακές συγχωνεύσεις.
 
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στο Λονδίνο, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρέπει να αξιοποιήσουν την οικονομική ανάκαμψη της ευρύτερης περιοχής.
 
«Έχει έρθει η ώρα να γίνει πραγματικό και αποτελεσματικό το οπλοστάσιο μέτρων αλλά και να συντονίσουμε τέτοιες πολιτικές για την ευρωπαϊκή οικονομία» τόνισε ο Λίπτον.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχει σοβαρή ανάγκη για μεγαλύτερη συγκέντρωση της τραπεζικής βιομηχανίας και για περισσότερο εξορθολογισμό, συμπεριλαμβανομένων της ενθάρρυνσης των εξαγορών και των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος των μη βιώσιμων τραπεζών».
 
Η πρόοδος στο σχεδιασμό της Ε.Ε όσον αφορά σε μια «τραπεζική ένωση» προχωρά με πιο αργούς ρυθμούς από το επιθυμητό, σύμφωνα με το Reuters, ενώ το Brexit είναι πιθανό να λειτουργήσει καταλυτικά στη διαδικασία, όπως λέει ο Λίπτον.
 
(πηγή: enikonomia.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.