search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Ρεκόρ επισκεψιμότητας για τα ιταλικά μουσεία

15.11.2017 07:57
Ρεκόρ επισκεψιμότητας για τα ιταλικά μουσεία - Media

 

Τα ιταλικά κρατικά μουσεία βρίσκονται κοντά στο να σημειώσουν ακόμα ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας και κερδών για το 2017. Το Κολοσσαίο της Ρώμης και η Πομπηΐα της Ρώμης είναι στην κορυφή της λίστας με τα μνημεία που είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και τα περισσότερα κέρδη.

Το υπουργείο Πολιτισμού στην Ιταλία δημοσιοποίησε τριετή αποτίμηση της απόφασης να προσλάβει μη Ιταλούς διευθυντές σε κάποια «από τα διαμάντια» του δικτύου εθνικών μουσείων και να τους δώσει μεγαλύτερη αυτονομία. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ σημαντικά: 18.5% αύξηση στον αριθμό επισκεπτών σε όλη τη χώρα την περίοδο 2013-2016 και 38.4% αύξηση στα κέρδη που μεταφράζεται σε 48.5 εκατομμύρια. Συνολικά τα κέρδη μετά την αύξηση έφτασαν τα 175 εκατομμύρια το 2016.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσίνι δήλωσε ότι οι «αλλαγές αποδίδουν πλέον καρπούς». Εξύμνησε μια διαρκή «ριζοσπαστική αλλαγή στις πρακτικές» κάτι που προκάλεσε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 9.4% τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 και των κερδών κατά 13.5%.

Με περισσότερα προστατευόμενα μουσεία από την UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα, η πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πόλους έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:52