search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:59
MENU CLOSE

Σεξ & Αντιγήρανση: Κάνε σεξ για να μείνεις για πάντα νέος

15.11.2017 07:59
Σεξ & Αντιγήρανση: Κάνε σεξ για να μείνεις για πάντα νέος - Media

 

Ναι, το σεξ είναι αγχολυτικό, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού και, φυσικά, καίει θερμίδες και τονώνει το σώμα! Ήξερες όμως ότι εκτός από όλα αυτά, το σεξ προάγει και την… αντιγήρανση!
Το επιστημονικό περιοδικό Psychoneuroendocrinology δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν μακρύτερα τελομερή και αυτά συνδέονται άμεσα με την αντιγήρανση.

Τα τελομερή είναι μικροσκοπικές νουκλεικές πρωτείνες, στις άκρες των χρωμοσωμάτων, που προστατεύουν το γενετικό υλικό από την αλλοίωση και επομένως, από τη φυσική φθορά. Αυτά που τα κονταίνουν και τα φθείρουν είναι το στρες, η έλειψη ύπνου, η κακή διατροφή αλλά και η φυσική γήρανση. Τα τελομερή προστατεύουν ακόμα από ασθένειες όπωςτον καρκίνο, τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Αντίθετα, το ένζυμο της τελομεράσης επιμηκύνει τα τελομερή και αυτό το ένζυμο αυξάνεται όταν κάνεις σεξ με κάποιον σύντροφο που αγαπάς, σύμφωνα με την έρευνα που καταπονήθηκε με δείγμα 129 γυναικών σε αποκλειστικές σχέσεις.

Μέσα στην εβδομάδα που διεξήχθηκε η έρευνα, παρατηρήθηκε πως οι γυναίκες που ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή αν και η ικανοποίηση που έλαβαν από αυτή φάνηκε να μην επιρρεάζει το αποτέλεσμα.

Χρόνια τώρα οι έρευνες υποστηρίζουν πως οι ικανοποιητικές, υψηλής ποιότητας αισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις κάνουν καλό στην ψυχολογική και σωματική υγεία! Μετά από αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές στρέφονται τώρα ακόμα περισσότερο στη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην υγεία και τις υγιείς σεξουαλικές σχέσεις, κάνοντάς μας να θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο… κρεβάτι.
Πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Μετά από αυτή την έρευνα ξέρουμε σίγουρα πως το… μέγεθος μετράει! Απλά όχι εκεί που πιστεύαμε…

Πηγή: missbloom.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:58