search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:18
MENU CLOSE

«Στοχοποιημένος ο Φύσσας»

15.11.2017 08:41
«Στοχοποιημένος ο Φύσσας» - Media

 

Μοιάζει οξύμωρο όμως την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει περάσει στο πιο κρίσιμο στάδιο της, με τις καταθέσεις στο δικαστήριο των προστατευομένων μαρτύρων ελάχιστα είναι τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που ασχολούνται με τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτονται από τους ανθρώπους που πίστεψαν για χρόνια στο νεοναζισμό και εκτελούσαν «τυφλωμένα» από το μίσος, τη μισανθρωπία και το φανατισμό που τους «δίδαξαν» τις εντολές του «Φύρερ» και των Πραιτόρων του.

Φαίνεται πως το «αίμα» του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάντ Λουκμάν, των Αιγυπτιωτών ψαράδων, των ναυτεργατών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων που «έζησαν»  – 70 χρόνια μετά –  το φαιδρό πρόσωπο του Ναζισμού, που εκπροσωπούν τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αύγης, «ξεπλύθηκε γρήγορα». 

Οι αποκαλύψεις σχετικά με την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, που χλευάζει καθημερινά την αξία της ανθρώπινης ζωής , τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία τόσο από τα στασίδια των κατηγορουμένων στο δικαστήριο όσο και από τα Κοινοβουλευτικά έδρανα έπαψαν να «πουλάνε» και να «συγκλονίζουν την κοινή γνώμη».

Δημοσιογραφικές φράσεις κλισέ, που εύκολα λέγονται και το ίδιο εύκολα ξεχνιούνται.

Το «Ποντίκι» , που πρώτο αποκάλυψε από το Νοέμβριο του 2012 τη δράση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής και κυνηγήθηκε δικαστικά από τη νεοναζιστική οργάνωση, ως ελάχιστη υποχρέωση στη μνήμη των ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους για τη δημοκρατία, το δικαίωμα στην ανθρώπινη ύπαρξη και τη δικαιοσύνη παραθέτει ένα απόσπασμα σχετικά με τα όσα αποκάλυψε πρόσφατα ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας, μέλος του Τάγματος Εφόδου της  Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, υπαρχηγός της οποίας ήταν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

«Στοχοποιημένος ο Φύσσας».

 Ο  μάρτυρας αποκάλυψε ενώπιον των δικαστών κα του ακροατηρίου (σ.σ, μέσω τηλεματικής, για την προστασία και τη διατήρηση της μυστικότητας της ταυτότητας του), πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένους από τη νεοναζιστική οργάνωση, εξαιτίας της αντιφασιστικής του δράσης και των τραγουδιών του, τουλάχιστον 3-4 μήνες πριν από την ενέδρα θανάτου, που του έστησαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

 Επίσης, ο μάρτυρας περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τόσο τις διαδικασίες «προσηλυτισμού» των μελών της Οργάνωσης από τα πρωτοκλασάτα στελέχη στα νεοναζιστικά της ιδεώδη, καθώς και την πολεμική εκπαίδευση τους σε καταστάσεις ανταρτοπόλεμου και καταδρομικών επιθέσεων, από τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου. 

«Εγώ ακολούθησα τις εντολές του Γερμενή: “Συνταχθείτε, παιδιά, ό,τι περνάει σφάζεται”».

«Συνταχθείτε, ό,τι περνάει σφάζεται»

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος με τον οποίο ο μάρτυρας περιέγραφε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου κατά μεταναστών στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος. «Όπως κάποιοι λένε “πάμε για καφέ”, εμείς λέγαμε “πάμε βόλτα” και βαράγαμε μετανάστες. Είχαμε μια φιλοσοφία ότι τίποτα δεν μας αγγίζει γιατί είμαστε η Χρυσή Αυγή», κατέθεσε.

Εξήγησε, δε, τον όρο «Κέρβεροι» που χρησιμοποιούσαν -όπως είπε- όταν έβγαιναν στον δρόμο πεζή και επιτίθεντο σε αντιπάλους (συνήθως αντιφασίστες): μπροστά πήγαιναν αυτοί με τις ασπίδες, πίσω οι συναγωνιστές με μαχαίρια και ρόπαλα, υπήρχαν συνθήματα έναρξης και λήξης, τα δε τρία χτυπήματα των κονταριών στις ασπίδες αποτελούσαν σύνθημα-κάλεσμα στον «εχθρό».

Αναφέρθηκε σε «ντου» σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια («πήγαμε νύχτα, ανοίξαμε τον πυροσβεστήρα και χτυπάγαμε όποιον βρίσκαμε υπό τις εντολές του Πατέλη»), σε επίθεση σε βενζινάδικο στη Βάρκιζα («κατεβήκαμε, τους χτυπήσαμε, επιβιβαστήκαμε και φύγαμε»), σε μαχαίρωμα Πακιστανού στην πλατεία Αττικής με τον Ν. Παπαβασιλείου («μετά ενημερώσαμε τον Γερμενή και μας είπε “μπράβο ρε μάγκες”»), σε πλυντήριο αυτοκινήτων κοντά στην Πέτρου Ράλλη («είπαμε στον ιδιοκτήτη “ή διώχνεις τους αλλοδαπούς υπαλλήλους σου ή θα σου γαμήσουμε το σπίτι”»).

Ήταν παρών, όπως είπε, και στο πογκρόμ του 2011, μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας. «O Kασιδιάρης μας είπε “πάμε να σκοτώσουμε”.  Ήταν παρόντες Λαγός, Παναγιώταρος και Δεβελέκος. Χυθήκαμε στους δρόμους και χτυπάγαμε όποιον δεν ήταν Έλληνας. Εγώ είχα πτυσσόμενο κλομπ, άλλοι είχαν μαχαίρια, άλλοι σιδηρογροθιές», κατέθεσε και πρόσθεσε:

«Εγώ ακολούθησα τις εντολές του Γερμενή: “Συνταχθείτε, παιδιά, ό,τι περνάει σφάζεται”».

«Να καθαρίσουμε τον Περίανδρο»

«Κατατάσσω τη Χ.Α. στην πιο εθνικοσοσιαλιστική βάση που υπάρχει», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα που επικαλούνται, μετά το 2012 και την είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή, «είναι απλά πυροτεχνήματα, ότι τάχα δεν γνωρίζουν και ανήκουν στα χρόνια της νιότης τους»..

«Εγώ άκουγα για τον Χίτλερ, ότι η χούντα ήταν επανάσταση, πως είμαστε η σπορά των ηττημένων, ότι θα ακονίζουμε τις λόγχες στα πεζοδρόμια», σημείωσε και έκανε λόγο για αλλαγή ύφους όταν η Χ.Α.  μπήκε στη Βουλή· «δεν έλεγαν ότι ήταν εθνικοσοσιαλιστές αλλά πατριώτες», εξήγησε.

Τότε, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης αποφάσισε να αντικαταστήσει τις κάρτες μελών της Χ.Α. με τα δελτία υποστηρικτών προκειμένου να μην κινούνται υποψίες για συντεταγμένες επιθέσεις και να μην υπάρχουν ευθύνες.

Όσο για το τι γινόταν αν κάποιος καταδικαζόταν για επίθεση, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην περίπτωση Περίανδρου. «Ήμουν παρών στα κεντρικά γραφεία όταν συζητιόταν, με εισήγηση Μιχαλολιάκου, ότι ο Περίανδρος είναι ένας ρουφιάνος, ένας εχθρός της Χ.Α. και πρέπει να τον καθαρίσουμε».

«Είναι γνωστό στη Χ.Α. ότι στην επίθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περίανδρος δεν ήταν μόνος του, ήταν μαζί του σημερινοί βουλευτές της Χ.Α.», πρόσθεσε.

* Τα αποσπάσματα της κατάθεσης του Γ΄ προστατευόμενου μάρτυρα είναι από την ιστοσελίδα www.jailgoldendawn.com)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16