search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Κυβέρνηση για Ξαφά: Μεθοδευμένη υπονόμευση από τη σύμβουλο του Μητσοτάκη – Τι απαντά η ίδια

15.11.2017 09:23
Κυβέρνηση για Ξαφά: Μεθοδευμένη υπονόμευση από τη σύμβουλο του Μητσοτάκη - Τι απαντά η ίδια - Media

 

Για μεθοδευμένη υπονόμευση της πορείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού  σχολιάζοντας το σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τη φερόμενη ως μυστικοσύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μιράντα Ξαφά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο κάνει λόγο για «δολιοφθορά»  η Μ. Ξαφά προ ημερών είχε συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο κατά τις οποίες παρουσίασε μια εικόνα κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, ναρκοθετώντας την υπόθεση των δοκιμαστικών εξόδων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών αναφέρει: «Το σενάριο ότι δεν κλείνει η τρίτη αξιολόγηση, ότι οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση οδηγώντας την κυβέρνηση σε παραίτηση και τη Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας, αλλά υπογράφοντας 4ο μνημόνιο, παρουσίασε σαν ενημέρωση η εμφανιζόμενη (σ.σ. Μ. Ξαφά) ως πρόσωπο κοντά στον Κυριάκο».

Κατόπιν τούτου το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε ανακοίνωση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η πράξη της Μ. Ξαφά «εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης».

“Σε διατεταγμένη υπηρεσία”

Ολόκληρο το σχόλιο του πρωθυπουργικού γραφείου:

« Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

 

Η απάντηση της Μιράντας Ξαφά

Σε δηλώσεις της στο liberal.gr, η Μιράντα Ξαφά κάνει λόγο για κατασκευασμένες ειδήσεις, τριτοκοσμική προπαγάνδα. Η ίδια προτρέπει την κυβέρνηση αντί «να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται «ειδήσεις» χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις».

ΝΔ: Στερείται κάθε σοβαρότητας η ανακοίνωση του πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για συκοφαντίες και ψέματα ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα στον υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο.

«Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα. Η τελευταία ανακοίνωσή του πρωθυπουργού για την κυρία Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας. Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες; Ως προς την ουσία τώρα: Εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει. Οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσε και τους φόρους τους επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια. Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:12