search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:12
MENU CLOSE

Χαμός στη νέα δίκη του Σώρρα για τα 600 δισ. – Διαπληκτισμοί και συνθήματα στην αίθουσα

15.11.2017 14:39
Ενοχή Σώρρα μόνο για μία κατηγορία και απαλλαγή 22 ατόμων προτείνει η Εισαγγελέας - Media
 
Απαράδεκτη κήρυξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, την δίκη του Αρτέμη Σώρρα και ενός συνεργάτη του στον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που αφορά τους ισχυρισμούς τους ότι διαχειρίζονται τεράστιο χρηματικό ποσό.
 
Το δικαστήριο κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση των περίφημων 600 δισ. ευρώ, μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο στην αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για τον Σώρρα και τον συγκατηγορούμενο του. Τότε, το δικαστήριο είχε δεχθεί τους ισχυρισμούς του, καταζητούμενου πλέον, Αρτέμη Σώρρα, ότι διαχειρίζεται το εν λόγω ποσό.
 
Η απόφαση εκείνη είχε καταστεί αμετάκλητη, καθώς δεν ασκήθηκε εντός των νομίμων προθεσμιών έφεση υπέρ του νόμου από την Εισαγγελία, παράλειψη που επικαλέστηκε σήμερα το δικαστήριο για να μην δεχθεί την αναίρεση του Αρείου Πάγου.
 
Ανάλογη θέση πήρε και ο εισαγγελέας Έδρας ο οποίος είπε: «Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησής τους, αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους».
 
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η υπόθεση αναιρέθηκε, μόνο προκειμένου να αφαιρεθεί από τη νομολογία της αθωωτικής απόφασης το σκεπτικό που αποδίδει διαχείριση του περίφημου ποσού στον Σώρρα και όχι για να εισαχθεί και πάλι σε δίκη.
 
Την δίκη παρακολούθησαν δεκάδες οπαδοί του φορέα, οι οποίοι όταν άκουσαν την απόφαση επιδοκίμασαν τον δικαστή και τον εισαγγελέα με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «άξιοι» καθώς και «εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει».
 
Μετά το πέρας της διαδικασίας και εν μέσω συνθημάτων υπέρ του καταζητούμενου αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο συνήγορός του, μίλησε σε συγκεντρωμένους που ανέμεναν την δικαστική απόφαση στην κάτω πλατεία του κτιριακού συμπλέγματος της Ευελπίδων.
 
Νωρίτερα, ο συνήγορος του Σώρρα είχε έντονο διαπληκτισμό με τον εισαγγελέα, ο οποίος ζητούσε την απόρριψη ενστάσεων. Ο συνήγορος υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα, μετά από πολύωρη διακοπή της δίκης, να ανέβει στην Έδρα άλλος εισαγγελικός λειτουργός.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07