search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:06
MENU CLOSE

Θρήνος για τους 16 νεκρούς της θεομηνίας – Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Δυτική Αττική (Photos)

16.11.2017 07:11
4289939

 

Τραγικός ήταν ο απολογισμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες, καθώς 16 άτομα, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι, έχασαν τη ζωή τους, 4 αγνοούνται και 23 τραυματίστηκαν.

Ττο μεσημέρι της Πέμπτης, βρέθηκαν ζωντανοί δύο από τους αγνοούμενους όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη. Ένας εκ των οποίων είναι ηλικιωμένος.

Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στις έρευνες έχει ο εντοπισμός των υπολοίπων 4 αγνοούμενων, στις περιοχές Παλαιοχώρι, Καντίνες, Νέα Πέραμο και στην παλαιά εθνική Αθηνών – Κορίνθου.

Από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16ος νεκρός ηλικίας 50 ετών εντοπίστηκε σε υπόγειο σπιτιού, στην περιοχή Γεφυράκι, στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Πολλοί κάτοικοι είναι ουσιαστικά άστεγοι.. Ο Ερυθρός Σταυρός μοίρασε κουβέρτες, και τρόφιμα, ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί και κάτοικοι περιπολούσαν στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία υπό τον φόβο πλιάτσικου.

Το μέγεθος της καταστροφής είναι ανυπολόγιστο, καθώς περισσότερα από 300 σπίτια και 200 επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί 660 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα, συνεργεία των ΟΤΑ και τις περιφέρειας καθώς και σκαπτικά μηχανήματα του στρατού.

Τουλάχιστον 20 φορτηγά και 300 Ι.Χ. Παρασύρθηκαν από τα νερά και έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Απογοητευτική είναι η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα και την Ν. Πέραμο παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν και οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση φρόντισε και για την διανυκτέρευση των πληγέντων που αδυνατούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι τους

Δεν θα λειτουργήσουν 20 σχολεία του δήμου Αθήνας λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του. Στο πλαίσιο αυτών, προληπτικά, για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα είκοσι σχολεία, που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα εξής δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο, 102ο, 134ο, 29ο, 172ο, 14ο, 36ο, 56ο, 66ο, 60ο, 162ο και 58ο. Επίσης, δε θα λειτουργήσουν, το μουσικό γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο και το 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ, το 39ο γυμνάσιο, το 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο γυμνάσιο.

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη.

Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων, ενώ σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού ‘Αλσους (Τουρκοβούνια), προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

 

Πιθανή επίσκεψη Τσίπρα-Δούρου στη Μάνδρα

Υπό τροποποίηση βρίσκεται το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού εξαιτίας της τραγωδίας στη Δυτική Αττική.Πληροφορίες τις τελευταίες ώρες, χωρίς να επιβεβαιώνονται από το Μαξίμου προς το παρόν,  αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τη Μάνδρα Αττικής για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές μαζί με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Είναι δε πιθανό να μετάσχει και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του κρατικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα ο πρωθυπουργός επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα για το Γκέτεμποργκ της Σουδίας προκειμένου αύριο να λάβει μέρος στη Σύνοδο για τα κοινωνικά θέματα που διοργανώνουν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στεφάν Λεβέν και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Είναι με ερωτηματικό αν τελικά ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο για Γκέτεμποργκ ή θα ματαιωθεί η συμμετοχή του, λόγω των έκτακτων συνθηκών μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30