search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:28
MENU CLOSE

Δεκάδες τραυματίες από σεισμό στη Νότια Κορέα

16.11.2017 08:23
Δεκάδες τραυματίες από σεισμό στη Νότια Κορέα - Media

 

Σχεδόν 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 1.500 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα στη Νότια Κορέα εξαιτίας ενός σεισμού 5,4 βαθμών που σημειώθηκε στο λιμάνι Ποχάνγκ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο σεισμός, ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο στη χώρα αυτή, σημειώθηκε την Τετάρτη και είχε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, εννέα χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της Σεούλ, και προκάλεσε ζημιές σε σχεδόν 1.100 κατοικίες και σε περισσότερα από 100 σχολεία, σύμφωνα με το υπουργείο Ασφάλειας. Δρόμοι, στρατιωτικά και δημόσια κτίρια και υποδομές υπέστησαν ζημιές, ενώ 57 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 1.536 αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους.

Εξαιτίας του σεισμού, αναβλήθηκαν για μία εβδομάδα οι εθνικές εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, οι οποίες θα ξεκινούσαν σήμερα.

Ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει καταγραφεί στη Νότια Κορέα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016 με μέγεθος 5,8 βαθμών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:27