search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05
MENU CLOSE

Σταματήστε την «κατάληψη» στο Πολυτεχνείο (γιατί η «κατάληψη» έγινε πάλι κατάθλιψη…)

16.11.2017 11:46
Σταματήστε την «κατάληψη» στο Πολυτεχνείο (γιατί η «κατάληψη» έγινε πάλι κατάθλιψη...) - Media

 

Το Πολυτεχνείο και οι φωτεινές μέρες του Νοέμβρη του 73 είναι ιστορικός σταθμός για τη μεταλαμπάδευση των αξιών της ανθρωπιάς και της ελευθερίας από γενιά σε γενιά και τη συλλογική ανά(σ)ταση της κοινωνίας από τον καθημερινό θάνατο που επιβάλλουν οι παντός είδους εξουσίες και οι οικονομικές χούντες εις βάρος της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αγώνες της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον ναζισμό και των ντόπιων συνεργατών του κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι αγώνες των Λαμπράκηδων, συντρόφων από την Αριστερά και τον Αναρχισμό εξακολουθούν αδικαίωτοι, θαμμένα όνειρα και οράματα για έναν κόσμο δίκαιο.

Ζούμε μέρες κοινωνικής και ιστορικής παρακμής, με την εξαθλίωση και το παράλογο να κυριαρχούν αφήνοντας παντού το βαρύ αποτύπωμα της αδικίας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να φυτοζωεί και να βουλιάζει στη φτώχεια, στην κατάθλιψη και στις αρρώστιες, μέρες αυταρχισμού και δικαστικής ανομίας που εκτελεί με 13 χρόνια στις φυλακές εκδικητικά και παράνομα δύο νέους ανθρώπους, την Ηριάννα και τον Περικλή.

Οι αγώνες όμως, για να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει να αποφεύγουν τον ελιτισμό της «πρωτοπορίας». Πρέπει να γίνονται μέσα στους άλλους και για όλους τους άλλους! Δεν γίνονται «στο όνομά μας και για το όνομά μας και για το σημαιάκι μας», που δεν αφορά κανέναν παρά μόνο την εκτόνωση του ιδιωτικού και προσωπικού μας μικρόκοσμου, που συμβάλλει στην άνοδο και εδραίωση φασιζουσών αντιλήψεων και πρακτικών.

Η κατάληψη που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο Πολυτεχνείο δεν σέβεται και δεν τιμά τους νεκρούς αγωνιστές του ’73, δεν τιμά και δεν σέβεται τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Μιχάλη Καλτεζά, δεν σέβεται το συλλογικό κοινωνικό πένθος για τους δεκάδες νεκρούς κάτω από τις λάσπες στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, είναι εχθρική απέναντι στον Αναρχισμό και την Αντιεξουσία.

Είναι μια ακόμη καπηλεία, μια ακόμη εκμετάλλευση της φλόγας του Νοέμβρη.

Σταματήστε εδώ την «κατάληψη», αποχωρήστε, δείξτε έστω και καθυστερημένα τον σεβασμό σε εκείνη την Εξέγερση και στον χώρο που τότε αγκάλιασε όλο τον λαό χωρίς να αποκλείει κανέναν!

* Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν) είναι μεμονωμένο άτομο από το αναρχικό / ελευθεριακό κίνημα ([email protected])

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05