search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Διπλό άδειασμα από Τσίπρα – Σκουρλέτη στη Ρένα Δούρου

17.11.2017 06:09
Διπλό άδειασμα από Τσίπρα - Σκουρλέτη στη Ρένα Δούρου - Media

 

Στις φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Δ. Αττικής, σχεδόν πάντα, δεξιά του βρισκόταν η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και αριστερά του ο Πάνος Σκουρλέτης. Λίγο πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή της Μάνδρας, η είδηση έλεγε «αυτοψία Τσίπρα- Δούρου στη Μάνδρα».

Τα πράγματα όμως, δεν είναι πάντα όπως φαίνονται (στις φωτογραφίες) και όπως λέγονται (στις ειδήσεις).

Μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων του Πρωθυπουργού (ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που αντίκρισε) αρκεί για να επιβεβαιώσει την προαναφερόμενη διαπίστωση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε καμιά αναφορά στην περιφερειάρχη και την περιφέρεια Αττικής. Κανένα θετικό σχόλιο. Αντιθέτως, τόνισε ότι «αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας και της συσσωρευμένης, θα έλεγα, αδράνειας, των συσσωρευμένων προβλημάτων και ελλειμμάτων στα έργα υποδομής, αλλά και στον χωροταξικό σχεδιασμό».

Ανάλογη στάση είχε κρατήσει από το πρωί και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στις- ουκ ολίγες- συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες. Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι «η υλοποίηση ενός master plan συνολικά για τη Δυτική Αττική, με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στην περιφερειάρχη Αττικής. Αντιθέτως- λένε, έγινε ηθελημένα και επιμελώς. Και φυσικά δεν ήταν τυχαία η «σπόντα» του Πάνου Σκουρλέτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις… ασφαλείας από τη Ρένα Δούρου η οποία δέχεται σκληρή κριτική για την απραξία και την έλλειψη συντονισμού την οποία επέδειξε η περιφέρεια η οποία «ξύπνησε» όταν άρχισε να αποκαλύπτεται  το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής και να διαγράφεται καθαρά η πολύνεκρη τραγωδία.

Φυσικά και η Ρένα Δούρου έχει αντιληφθεί το βαρύ κλίμα που υπάρχει εις βάρος της. Γι αυτό και μιλώντας στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στην Περιφέρεια Αττικής για την τραγωδία στη Μάνδρα. Φυσικά, ως έξυπνος άνθρωπος, έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες και όχι για πολιτικές, αλλά το μήνυμα εστάλη.

«Έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά αιρετοί πολλών περιοχών της πατρίδας μας να παρουσιάζονται ως οι μόνοι υπεύθυνοι έναντι των υπολοίπων. Δεν θα είμαι ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας υπεύθυνων και ανυπεύθυνων για το ό,τι δεν θα λογοδοτήσει ποτέ κανένας για την καταστροφή των περιουσιών. Αν στο τέλος βρεθούν ευθύνες και για την Περιφέρεια Αττικής είμαι εδώ για να τις αναλάβω», είπε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Και πρόσθεσε  ότι «στις 28 Οκτωβρίου του 2014, λίγες ημέρες αφότου είχαμε αναλάβει η Αττική βρέθηκε μπροστά σε αντιπλημμυρικά φαινόμενα. Ανακαλύψαμε τότε ότι η Μεγαλύτερη Περιφέρεια είναι αθωράκιστη απέναντι στις πλημμύρες. Υπάρχουν σε εξέλιξη 163 έργα αντιπλημμυρικής οργάνωσης,  36 αντιπυρικά έργα, 16 βοηθητικά έργα. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα νούμερα απέναντι στους συμπολίτες μου δεν λένε τίποτα. Όμως έλεγα ως άλλη Κασσάνδρα ότι ανήκω σε κράτος που το καλοκαίρι καίγεται και το χειμώνα πλημμυρίζει. Ζω σε ένα κράτος που καλύπτεται νομικά το χτίσιμο του σπιτιού δίπλα σε ρέμα».

Η προαναφερόμενη δήλωση θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν μια έμμεση απάντηση στο master plan του Πάνου Σκουρλέτη. Ποιος ξέρει;

Η ουσία όμως παραμένει να είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν έκανε καμιά αναφορά στην περιφέρεια έχοντας εκ δεξιών την περιφερειάρχη. Και ο υπουργός Εσωτερικών έπραξε κάτι ανάλογο βάζοντας και ένα… κερασάκι στην τούρτα. Κάτι σαν διπλό άδειασμα θα μπορούσαμε να πούμε… 

Διαβάστε επίσης:

Μαυραγάνης κατά Δούρου: Για τη διευθέτηση των ρεμάτων έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:21