search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:29
MENU CLOSE

Μπλόκο του Υπουργείου Εργασίας στις άδειες των εργαζομένων της ΕΡΤ

17.11.2017 09:01
Μπλόκο του Υπουργείου Εργασίας στις άδειες των εργαζομένων της ΕΡΤ - Media

 

Σε ένα οριακό σημείο βρίσκεται η ΕΡΤ. Η μνημονιακή νομοθεσία και η στάση ορισμένων υπουργών είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μερική αναστολή της λειτουργίας της, καθώς πρέπει να δοθούν υποχρεωτικά ρεπό σε τεχνικούς και δημοσιογράφους ως το τέλος του χρόνου. Το αίτημα για παράταση κατά 3 μήνες της μνημονιακής αυτής υποχρεώσης, όπως και ο περίφημος διαγωνισμός για τους 206 συμβασιούχους που έχει ανάγκη η ΕΡΤ για να καλύψει και αυτές τις ανάγκες, δεν έγιναν μέχρι στιγμής δεκτά.

Η υπερπροσπάθεια της ΕΡΤ για την κάλυψη της καταστροφής στη Δυτική Αττική, έγινε από μία μικρή ομάδα εργαζομένων στην ΕΡΤ, όσων έχουν απομείνει να εργάζονται στο Ραδιομέγαρο, εξαιτίας των ρεπό. Και χρειάστηκαν και διάφορα τρυκ για να υπάρχει κάλυψη με συνεργεία και drones, ενώ για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε και το ραδιόφωνο, ( Πρώτο Πρόγραμμα) με εξωτερική μετάδοση από το κτίριο της Περιφέρειας  Αττικής στην Ελευσίνα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο υπουργεία που θα μπορούσαν χωρίς κόστος να δώσουν άνασα την ΕΡΤ. Το υπουργείο Εργασίας ,προς το παρόν, δεν εγκρίνει την παράταση κατά 3 μήνες ως το Μάρτιο του 2018, της μνημονιακής υποχρέωση για τη χορήγηση των ρεπό ως το τέλος της χρονιάς. Και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, καθώς οι ανάγκες της ΕΡΤ δεν είναι προκαθορισμένες αλλά εξαρτώνται από τα ίδια τα γεγονότα που καθορίζουν τη λειτουργία της, καθώς αναγκάζεται να έχει προσωπικό επί 24ωρου βάσεως σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ο κίνδυνος είναι  για την ΕΡΤ να μην είναι σε θέση να καλύψει  επαρκώς εξαιτίας των  υποχρεωτικών αδειών σε  τεχνικούς και δημοσιογράφους την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει για την ανάγκη προκήρυξης του διαγωνισμού των 206 θέσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην ΕΡΤ, αλλά προς το παρόν δεν τον προχωράει.

Η άλλη λύση που υπάρχει είναι η πρόσληψη εργολάβων  που θα φέρουν προσωπικό, με χαμηλότερες αμοιβές, για να καλυφθεί το κενό. Είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, αφού σε όλους τους τόνους, τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν και το έχουν υποστηρίξει και έναντι της Τρόικα, πως οι μισθωτές σχέσεις εργασίας είναι φθηνότερες για το δημόσιο σε σχέση με τους εργολάβους που πάντοτε έχουν τον τρόπο τους να εξασφαλίζουν τις δουλειές και το κέρδος τους.

ΠΗΓΗ: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:28