search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο (Photos)

17.11.2017 16:55
Ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο (Photos) - Media

 

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία έκλεισε με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, το ΠΑΜΕ, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια και περίπου στις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους του Κέντρου της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο για το Πολυτεχνείο καθώς και για το φασισμό.

Νωρίτερα, μπλοκ από τους φοιτητικούς συλλόγους πραγματοποίησε προσυγκέντρωση έξω από το Πολυτεχνείο. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.


Αφού πέρασε ο πρώτος όγκος από την αμερικάνικη πρεσβεία ακολούθησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, μετά τη συμφωνία Τραμπ και Τσίπρα στις ΗΠΑ, με την οποία επεκτείνονται οι αμερικανικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας, με την οποία, επίσης, διευρύνονται οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι για την άμυνα της πατρίδας μας και πολύ περισσότερο είναι η επαίσχυντη συμφωνία για το “πεσκέσι των 2,4 δισ. δολαρίων που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία για να κάνει επεμβάσεις στους λαούς για τα συμφέροντά της, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τα μνημόνια, από τα αντιλαϊκά μέτρα, μειώνεται συνεχώς το εισόδημά του. Πρέπει όλοι αυτοί να πάρουν την απάντησή τους». Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετέχει στην πορεία για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, που κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17