search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:35
MENU CLOSE

Αγωνία, Γολγοθάς κι ελπίδα – Εντείνονται οι φόβοι για τους 6 αγνοούμενους όσο περνούν οι ώρες – Μαρτύριο για τους πλημμυροπαθείς η ανασφάλεια και οι πλατσικολόγοι

17.11.2017 21:42
Αγωνία, Γολγοθάς κι ελπίδα - Εντείνονται οι φόβοι για τους 6 αγνοούμενους όσο περνούν οι ώρες - Μαρτύριο για τους πλημμυροπαθείς η ανασφάλεια και οι πλατσικολόγοι - Media

 

Όσο περνούν οι ώρες ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες να βρεθούν σώοι κάποιοι από τους 6 συνολικά αγνοουμένους της φονικής καταιγίδας στη Μάνδρα. Εκτός από τους τέσσερις οι οποίοι αγνοούνται από την Τετάρτη, την Παρασκευή η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την ύπαρξη δύο νέων αγνοουμένων στη θέση Καντίνες. Ενός κυνηγού, του οποίου ο φίλος με τον οποίο είχαν πάει μαζί για κυνήγι το πρωί της Τετάρτης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των θυμάτων της τραγωδίας, καθώς κι ενός ακόμα ανδρός, πιθανόν οδηγού φορτηγού.

Όσον αφορά στους πλημμυροπαθείς ο Γολγοθάς τους δεν έχει τέλος, αφού άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η καταβολή έκτακτης βοήθειας και των αποζημιώσεων.

Υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος από τη δράση των πλιατσικολόγων, με τις αστυνομικές αρχές να εντατικοποιούν τις περιπολίες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Συγκινητική είναι πάντως η βοήθεια σε τρόφιμα, σκηνές και ρουχισμό στους πληγέντες, από τον απλό κόσμο. “Βάλσαμο” στις “πληγές που δεν κλείνουν”, λένε οι κάτοικοι της Μάνδρας, οι οποίοι δεν κρύβουν την οργή τους για όλους όσοι επί δεκαετίες “έκλειναν τα μάτια” στις αυθαιρεσίες και το μπάζωμα των ρεμάτων Σκούρες και Αγία Αικατερίνη, η υπερχείλιση των οποίων επέφερε την καταστροφή .

Οι σφοδρές καταιγίδες πάντως εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Για 3η συνεχή ημέρα έβρεχε καταρρακτωδώς στην Κατερίνη με τον αριθμό των κλήσεων για αντλήσεις να φθάνει τις 485 και τους πυροσβέστες να παρέχουν βοήθεια σε τουλάχιστον 55 κατοίκους.

Προβλήματα από την κακοκαιρία υπήρξαν και στην Αγιά της Λάρισας, ενώ στην Αττική ήταν η σειρά του Πειραιά και του Κερατσινίου να “βουλιάξουν” το πρωί της Παρασκευής, εξαιτίας της καταιγίδας που μετέτρεψε τη λεωφόρο Σχιστού στη συμβολή της με τη Δημοκρατίας, σε λίμνη.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν με τα οχήματα τους και χρειάστηκε η συμβολή των πυροσβεστών και κατοίκων της περιοχής, για να καταφέρουν να βγουν.  

Βροχές, καταιγίδες, αλλά και πρόσκαιρη βελτίωση από το Σάββατο

Όσον αφορά στα επόμενα εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά ο οποίος μίλησε στο Ποντίκι, στην Αθήνα το Σάββατο βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές  αναμένονται από το πρωί έως και νωρίς το απόγευμα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται από τη νύχτα του Σαββάτου και τα δυτικά, με την Κυριακή να παρουσιάζει γενικότερα βελτιωμένη εικόνα.

Όμως ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα Βαλκάνια προβλέπεται να πλήξει τη Δευτέρα τη χώρα μας και κυρίως την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, δίχως οι μετεωρολόγοι να αποκλείουν βροχές να σημειωθούν και νοτιότερα .

Όσον αφορά τον “περιβόητο μεσογειακό κυκλώνα” αυτός, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά αναμένεται να επηρεάσει ελάχιστα την χώρα μας και κυρίως νότια της Πελοποννήσου, χωρίς όμως ακραία φαινόμενα.

Τρίτη και Τετάρτη οι βροχές δείχνουν ότι σταματούν, όμως η στροφή των ανέμων σε βόρειους θα ρίξει τη θερμοκρασία έξι με οκτώ βαθμούς Κελσίου , δυσκολεύοντας ακόμα πιο πολύ τις συνθήκες για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34