search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Κραυγή απόγνωσης από τη δήμαρχο Μάνδρας: Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας (Video)

18.11.2017 11:11
Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη για τη Μάνδρα - Media

 

Την οργή και την απόγνωση των κατοίκων της Μάνδρας, οι οποίοι μετρούν ακόμη τις πληγές τους από τις πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους, εξέφρασε η δήμαρχος της περιοχής Ιωάννα Κριεκούκη. 

«Είναι δυνατόν να μας λένε ότι η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας είναι τρία χρόνια στο δασαρχείο και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα» αναρωτήθηκε η δήμαρχος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.  «Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ισχυρίστηκε χθες πως εκ μέρους της έχει δρομολογηθεί η μελέτη και πως έχει «κολλήσει» στο δασαρχείο, καθώς ο δασάρχης «δεν εντέλλεται από κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση είναι τραγική, ζητώ διάνοιξη των ρεμάτων τώρα, που οι τοίχοι των εταιριών είναι μισογκρεμισμένοι», δήλωσε και εξήγησε πως «είναι κατεστραμμένα όλα τα ισόγεια της Μάνδρας».

«Θρηνούμε νεκρούς και δεν μπορούμε ούτε να τους θάψουμε, δεν υπάρχει ούτε νεκροταφείο», επισήμανε. 

«Το αντιπλημμυρικό πρέπει να γίνει αύριο το πρωί… Κάθε μέρα μιλούσαμε με την περιφέρεια, αλλά υπάρχει μια γραφειοκρατία που καθυστερεί τα πάντα, δεν είναι υπηρεσίες της περιφέρειας;», διερωτήθηκε. 

Η κυρία Κριεκούκη ξεκαθάρισε πως «τα ρέματα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της περιφέρειας». «Εμείς δεν έχουμε ούτε πολεοδομία, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με άδειες, ούτε με καταγγελίες», επισήμανε. 

Η δήμαρχος Μάνδρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος με το ρεύμα και την ύδρευση, που αντιμετωπίζει «πολλά προβλήματα». 

Όπως ανέφερε η κυρία Κριεκούκη, σχεδόν 2.000 νοικοκυριά έχουν πρόβλημα στον δήμο. «Δείχνουν μεγάλη υπομονή και μεγάλη δύναμη, αλλά πρέπει να παρέμβει το κράτος. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις ζημιές και μέχρι χθες είχαμε καταγράψει περίπου 300. Η Περιφέρεια καταγράφει τα καταστήματα, εμείς καταγράφουμε και τα αυτοκίνητα γιατί δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο στη Μάνδρα που δεν έχει ζημιά».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:41