search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Πέθανε ο «επαναστάτης» της μόδας – Οι διάσημες κόντρες του

18.11.2017 14:13
Πέθανε ο «επαναστάτης» της μόδας – Οι διάσημες κόντρες του - Media

 

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε στο Παρίσι ο Τυνήσιος σχεδιαστής Αζεντίν Αλαϊά, ο οποίος ήταν γνωστός για τα πολύ εφαρμοστά φορέματα που σμίλευαν το σώμα.

Ο ίδιος είχε την έμμονη ενός τεχνίτη με τα ρούχα του να μοιάζουν περισσότερο με γλυπτά παρά με σχέδια μόδας.

Από την Γκρέτα Γκάρμπο ως την Γκρέις Τζόουνς, τη Μαντόνα και τη Lady Gaga, αλλά και πρώτες κυρίες όπως η Μισέλ Ομπάμα και η Κάρλα Μπρούνι, ο Αζεντίν Αλαϊά έχει αφήσει τη σφραγίδα του στυλ του σε διεθνείς προσωπικότητες.

Οι διάσημες κόντρες του

Μπορεί να ήταν πάντα φειδωλός σε δηλώσεις, όμως, ο σχεδιαστής που δεν εντάχθηκε ποτέ σε κανένα επιχειρηματικό κολοσσό από αυτούς που κυριαρχούν στο χώρο της υψηλής ραπτικής, δεν «μάσαγε» ποτέ τα λόγια του. Μάλιστα, είχε κατά καιρούς κοντραριστεί με ιερά τέρατα της μόδας όπως η εμβληματική διευθύντρια της Voque, ΄Αννα Γουίντουρ, ή ο Γερμανός σχεδιαστής Καρλ Λάγλερφελντ.

«Κάθε φορά που βλέπω  πώς ντύνεται, απορώ για το γούστο της. Η Γουίντουρ τρομοκρατεί τους πάντες και όλοι φοβούνται ότι η Vogue δε θα βάλει τα ρούχα τους. Ποιος θα θυμάται στην ιστορία της μόδας τη Γουίντουρ; Κανείς. Θυμόμαστε την Νταϊάνα Βρίλαντ όχι μόνο γιατί ήταν διευθύντρια της Vogue, αλλά για το γούστο της. Ήταν τόσο σικ! Είχε πει. Σημειωτέον, ότι η Γουίντουρ δεν συμπεριέλαβε ποτέ στις σελίδες της Vogue δημιουγίες του Αλαϊά…

 «Οι γυναίκες με αγαπούν και αγοράζουν τα ρούχα μου. Σε  αντίθεση με τον Καρλ που ποτέ δεν αγαπήθηκε σαν κι εμένα», είχε κάποτε δηλώσει για τον Καρλ Λάγκερφελντ, για τον οποίο έχει αναφέρει επίσης ότι μοιάζει καρικατούρα και ότι δε του αρέσουν ούτε τα σχέδιά του, ούτε οι τρόποι, ούτε η συμπεριφορά του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59