search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53
MENU CLOSE

Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ: Θα ολοκληρώσουμε στο τέλος του 2018 την έξοδο από τα μνημόνια

18.11.2017 14:38
Ελευθερία Ρήγου: «Δεν είχα προτάσεις στην τηλεόραση επειδή είχα περιττά κιλά» - Media

 

Θα ολοκληρώσουμε στο τέλος του 2018 την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Αυτό είναι πλέον δεδομένο» τόνισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στην 3η Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης, του ΣΥΡΙΖΑ. «Η περίοδος των μνημονίων άφησε βαθύ το αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία με μείωση του ΑΕΠ, μαζική ανεργία, φτωχοποίηση σημαντικού τμήματος του ελληνικού λαού, απονεύρωση σημαντικού τμήματος οικονομικών δραστηριοτήτων. Οξύνθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις, διευρύνθηκε η ανισότητα, τμήματα της μεσαίας τάξης κατέρρευσαν και την ίδια πορεία ακολούθησε η πλειονότητα των μεσαίων τάξεων» είπε και πρόσθεσε ότι πλέον «η Ελλάδα μπαίνει σε μια τροχιά ανάπτυξης και αλλάζει σελίδα». Αυτό, όπως υπογράμμισε, το επιβεβαιώνουν όχι μόνο τα οικονομικά στοιχεία και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης αλλά και η μείωση της ανεργίας, η δυνατότητα που υπάρχει από το πλεόνασμα που ήταν διπλάσιο από πέρσι και το κοινωνικό μέρισμα που η κυβέρνηση θα δώσει αυτή την περίοδο.

Για την Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι θα «δούμε αν θα το ψηφίσει φέτος (σ.σ. το κοινωνικό μέρισμα) ή τι τρόπους θα βρει για να το αποφύγει». Σχολίασε ότι η πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν «μια πολιτική η οποία δεν ήθελε να βγάλει τη χώρα ουσιαστικά από την κρίση, ήταν μια πολιτική στήριξης της διαπλοκής και όλου του συστήματος που ευθύνεται για την προηγούμενη κατάσταση».

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να έχει καμία ανάμειξη στις επιλογές που κάνει ένας πολιτικός χώρος, ωστόσο εκτίμησε ότι θα φανεί στη συνέχεια αν αυτός ο χώρος θα έχει διαφορετική πολιτική και προσέγγιση στα πράγματα.

Μιλώντας για τα έξι αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια που έχουν γίνει, σχολίασε ότι φαίνεται να διαμορφώνεται η διαφορετική προσέγγιση και αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή δεν προχωρά μόνο στο επίπεδο πολιτικών διαχείρισης της μνημονιακής περιόδου και της συμφωνίας αλλά στην αλλαγή σε θεσμικό επίπεδο και κυρίως στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες που είχαν να κάνουν με την κοινωνική στήριξη και με αλλαγές στο χώρο της εργασίας και υπογράμμισε ότι η κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας θα επηρεάσει την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Αναφερόμενος στην αυτοδιοίκηση είπε ότι η απλή αναλογική θα ισχύει, όμως ανεξάρτητα από αυτό, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι τα σχήματα που θα διαμορφώσει ή να είναι πρώτα ή τουλάχιστον δεύτερα.

Σε δηλώσεις του, εξάλλου, στο περιθώριο της 3η Συνδιάσκεψης της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης, του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τόνισε ότι «η συνδιάσκεψη γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων» και εκτίμησε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί θα αναλυθούν θέματα και θέσεις που αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη σχολίασε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, όπως έχει αποδειχτεί και με τη δημιουργία και τη δράση του γραφείου του πρωθυπουργού αλλά και όλων των υπουργών που είναι από τη Θεσσαλονίκη. «Η Θεσσαλονίκη είναι επίκεντρο διεθνών διασκέψεων οι οποίες έγιναν στο παρελθόν, θα γίνουν και στο μέλλον, όπως τον Φεβρουάριο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Προγραμματίζονται, επίσης, δράσεις που θα έχουν το κέντρο τους στη Θεσσαλονίκη, είτε πολιτιστικές, είτε διπλωματικές, έτσι ώστε να αναδεικνύεται όλο και περισσότερο στον ευρύτερο χώρο και όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά συνολικά της Ευρώπης» πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53