search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:08
MENU CLOSE

Παραδοχή Φίλη για πλημμύρες: Το κράτος θα μπορούσε να είναι πιο συντονισμένο

19.11.2017 11:02
Ν. Φίλης: Αν δεν ρυθμιστεί ο βρόχος του χρέους η καθαρή έξοδος είναι αμφίβολη - Ανάγκη για συμφωνία στο Σκοπιανό - Media

 

Στην παραδοχή ότι το «κράτος θα μπορούσε να είναι πιο συντονισμένο» προχώρησε ο Νίκος Φίλης.  

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επισήμανε πως «Δεν είναι δυνατό με οποιοδήποτε ακραίο φαινόμενο να έχουμε 19 νεκρούς».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Φίλης επισήμανε πως αυτή τη στιγμή γίνεται μάχη για να αντιμετωπιστούν να ανακουφιστούν στοιχειωδώς οι πληγέντες και να μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο ζήτημα των ευθυνών. «Θα δούμε τι είδους ευθύνες υπάρχουν. Το θέμα δεν είναι να γίνει μια φασαρία για τις ευθύνες αλλά κάτι να αλλάξει», υποστήριξε. Επισήμανε ωστόσο, ότι η «ευθύνη για τα αυθαίρετα σε ρέματα δεν αφορά μόνο τη σημερινή κυβέρνηση».

Ο κ. Φίλης είπε πως «ψηφοθηρικοί λόγοι (βρίσκονται) πίσω από τα αυθαίρετα» προσθέτοντας ότι χτίστηκαν «με πλάτες της πολιτικής εξουσίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έχει ευθύνη, ο κ. Φίλης είπε πως «είναι προφανές ότι έχει την ευθύνη της αρμοδιότητας της».

«Είναι λάθος να ξεκινήσει μια ιστορία πινγκ πονγκ πολιτικών ευθυνών», πρόσθεσε και χαρακτήρισε ορθή την προσφυγή της Ρένας Δούρου στη Δικαιοσύνη.

«Η Ρένα Δούρου είναι πολύ καθαρή.  Δεν κρύβεται, άλλοι κρύβονται», τόνισε κάνοντας λόγο για αλαλούμ στη διοίκηση.

Για τον τραυματισμό της δικηγόρου στο Πολυτεχνείο

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στα επεισόδια και στο σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας στα Εξάρχεια, σημειώνοντας πως αυτά που συνέβησαν είναι «έξω από το πνεύμα του Πολυτεχνείου».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως «έχουν γίνει ρουτίνα τέτοια πράγματα» και πρόσθεσε πως «είναι ενέργεια εγκληματική».

«Δεινοπαθούν οι μικροί και οι μεσαίοι»

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Φίλης  χαρακτήρισε «δυσβάσταχτο το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5%». Παραδέχτηκε μάλιστα πως «Ακόμα και η επίτευξη των πλεονασμάτων 3,5% θα είναι εις βάρος του κοινωνικού προφίλ της ανάπτυξης».

«Οι μικροί και οι μεσαίοι δεινοπαθούν αυτή τη στιγμή», αναγνώρισε. Αναφερόμενος στη μείωση του αριθμού των ανέργων, εξήγησε πως αυτό έγινε «σε πολλές περιπτώσεις με υποβαθμισμένη εργασία».

Για Ρουβίκωνα

Σχολιάζοντας την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Φίλης δήλωσε πως «Κάποια παρανομία υπάρχει» και πρόσθεση πως είναι μια «πράξη που είναι ενοχλητική».

«Τι να καταδικάσω;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε «αν δεν περνούσαν κάποιο όριο δεν θα ήταν ακτιβιστές θα ήταν σαν κι εμάς».

Υποστήριξε, ακόμα, πως «δεν ήταν πολεμική πράξη η εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, προκηρύξεις πέταξαν».

Για την Κεντροαριστερά

Για την Κεντροαριστερά, ο κ. Φίλης ανέφερε πως «Όσοι πάνε να ψηφίσουν για την Κεντροαριστερά, δεν ξέρουν για ποιο κόμμα ψηφίζουν» ενώ χαρακτήρισε  «γερασμένο» το προφίλ των ψηφοφόρων.

« Σε ποιο κόμμα θα είναι αρχηγοί Γεννηματά – Ανδρουλάκης;», αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης. 

Υποστήριξε, επίσης, πως «η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει όλο και πιο ακροδεξιά» ενώ δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πολιτική συμμαχιών».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:07