search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:03
MENU CLOSE

Τόσκας για Ρουβίκωνα: Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός

19.11.2017 14:43
Τόσκας για Ρουβίκωνα: Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός  - Media

 

Τη διαβεβαίωση πως γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες του σοβαρού τραυματισμού της δικηγόρου από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Βασίλη Πάικο.

Αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στα Εξάρχεια, ωστόσο απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ, διερωτήθηκε γιατί επί ημερών διακυβέρνησής της δεν έγινε τίποτα προκειμένου να συλληφθούν όσοι προκαλούν επεισόδια. Αναφορικά με τις καταγγελίας για περιστατικά κλοπών στη Μάνδρα ο υπουργός είπε ότι έχουν σταλεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα. Σχετικά με την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται ο κακώς εννοούμενος, ακτιβισμός.

«Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, γιατί μπήκαν και βγήκαν αυτοί άμεσα… Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως…» ανέφερε ο υπουργός.

Ο Νίκος Τόσκας μίλησε στον Αθήνα 9.84 και για τη δικηγόρο που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο:

«Την είδα χθες, μίλησα με τους γιατρούς που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να βγάλουν αυτή τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε την γυναίκα, την καθηγήτρια. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό είναι δύο φορές κρίμα. Η κατάστασή της σε ότι αφορά τον τραυματισμό από ότι μου είπαν οι γιατροί είναι θα είναι σε κρίσιμο επίπεδο για 2 μέρες και στη συνέχεια βέβαια θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι σοβαρός ο τραυματισμός».

Σε ερώτηση για την απόδοση ευθυνών είπε: «Έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Δείχνουν αυτά τα περιστατικά ότι οι πραγματικοί αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πράξεις που μάλλον ταιριάζουν σε ανθρώπους φασιστικής προέλευσης άσχετα του τί επικαλούνται.

Για την κατάσταση στη Μάνδρα ανέφερε: Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποτρέψει κλεψιές, από κάποιους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις. Πήραμε μεγάλες δυνάμεις και από το Πολυτεχνείο και τους γυρίσαμε στην περιοχή της Μάνδρας και βγαίνει τώρα η δήμαρχος εκεί και λέει ότι πήραμε τέσσερις αστυνομικούς και τους πήγαμε στο σπίτι του πρωθυπουργού. Πράγμα που είναι και ψέμα. Αλλά και ξέρετε κάτι, οι αστυνομικοί πάνε σε διάφορες αποστολές δεν πάνε και μένουν συνέχεια στο ίδιο σημείο, αλλά είναι και ανακριβές αυτό που ειπώθηκε. Είναι τέτοια η βοήθεια που έχει σταλεί και θα έπρεπε πολύ παραπάνω, αλλά οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες. Υπάρχει πράγματι μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, βοηθάμε, είμαστε σε συνεχή επαφή. Τώρα το μεσημέρι θα γίνει και άλλη σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να δούμε τί δεν πάει καλά, πού θέλει περισσότερες δυνάμεις, γιατί καμιά φορά ξέρετε στέλνουμε μηχανήματα μεγάλα και χρειάζονται φτυάρια. Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό όσο μπορούμε».

Ακολούθως η συνέντευξη στράφηκε στην κατάσταση ανομίας που επικρατεί στα Εξάρχεια:

«Δεν αρνούμαι το πρόβλημα και στα Εξάρχεια. Δυστυχώς δεν μπορούν όλα να γίνουν μέσα σε μία ημέρα. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες και θα ενταθούν οι προσπάθειες στο επόμενο διάστημα γιατί δεν μπορεί κάποιοι να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, δεν μπορούν κάποιοι να αμαυρώνουν επετειακές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις αγώνων για τη δημοκρατία και δεν μπορεί κάποιοι να τραυματίζουν αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η συγκεκριμένη καθηγήτρια, η κ. Τσουκαλά και όλα αυτά να λένε ότι το κάνουν στο όνομα των ελευθεριών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:02