search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:31
MENU CLOSE

Και όμως, μια βροχή δεν μας σώζει…

20.11.2017 12:37

Θρήνος, καταστροφή, ευθύνες, προτάσεις, έργα. Αυτή είναι η σειρά που μου ήρθε στο μυαλό, λίγο πριν αρχίσω να γράφω το – απολύτως ολιγόλογο – σημείωμα.

– Για τον χαμό τόσων ανθρώπων μετά από μια – έστω και έντονη – νεροποντή, είναι καλύτερα να σιωπάς παρά να μιλάς. Το έχουμε συλλάβει; Από μια βροχή! 
– Οι καταστροφές στις περιοχές αυτές, είναι ανυπολόγιστες, η ταλαιπωρία των ανθρώπων θα κρατήσει πολύ, ο πόνος δεν περνάει εύκολα, ο φόβος φωλιάζει στο μυαλό για καιρό.
– Οι ευθύνες αναζητούνται, καταγράφονται διαχρονικά, σε πολίτες που παρανομούν, υπηρεσίες, δημάρχους, περιφερειάρχες, υπουργούς. Εδώ και χρόνια αλλά και τώρα. Διαχρονικά και αναλογικά.
– Μελέτες, προτάσεις στα συρτάρια, στα τραπέζια και λιγότερες σε εφαρμογή. Γενικώς, φταίει το σύστημα. Ποτέ τα …πρόσωπα.
– Ας προχωρήσουν τα έργα με σχεδιασμό και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. 

Και η όποια βοήθεια που δίνεται σήμερα στους πληγέντες, είναι σημαντική. Ας μην υποβαθμίζεται, ας μην απαξιώνεται για μικροπολιτικές και δημοσιογραφικές σκοπιμότητες…
Έχουμε καιρό (προεκλογικά) για τέτοιες…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21