search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:01
MENU CLOSE

Νέο ατόπημα από τον καθηγητή που επιτέθηκε στον Αντετοκούμπο – Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας

21.11.2017 13:59
Αποσύρεται από το μπάσκετ ο Σοφοκλής Σχαρτσιανίτης - Media

 

Φαίνεται τελικά πως για τον καθηγητή Ευάγγελο Μαρκόπουλο, για να είναι κάποιος Έλληνας, πρέπει να είναι και λευκός. Οι μαύροι ακόμη και εάν ένας γονέας τους είναι Έλληνας, αποκλείονται.

Μετά τον Αντετοκούμπο, ο καθηγητής υπέπεσε και σε νέο ατόπημα. Στην προσπάθεια του να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις με το ρατσιστικό οχετό, σχόλιο του, επανήλθε και με νέο σχόλιο υποστηρίζει πως ο Σοφοκλής Σχορσιανίτης, είναι … από τους ξένους που τίμησαν την Ελλάδα.

Ο καθηγητής έγραψε στον τοίχο του στο facebook: «Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκουμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιευτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθως και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο.

Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγαπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξενους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θεση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γραφτήκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο.»

Ο Σοφοκλής Σχοτσιανίτης μπορεί να είναι μαύρος. Μπορεί η μητέρα του να είναι από το Καμερούν, αλλά ο πατέρας του είναι Έλληνας. Και στην Ελλάδα μεγάλωσε και έζησε. Από την ηλικία των 15 χρονών έχει τιμήσει τις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και ανδρών, φορώντας το ελληνικό εθνόσημο στο στήθος.

Φαίνεται πως ο κ. καθηγητής ή είναι εντελώς άσχετος με το μπάσκετ, ή κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι το χρώμα του δέρματος δεν κάνει κάποιον άνθρωπο να μην είναι Έλληνας.

Η συλλογιστική του πλησιάζει εκείνη του Ηλία Παναγιώταρου, από τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο οποίος είχε πει για τον Σχορσιανίτη: «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:01