search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός – Βούτσης: Ο καλύτερος μέχρι τον επόμενο (Video)

21.11.2017 16:40
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός - Βούτσης: Ο καλύτερος μέχρι τον επόμενο (Video) - Media

 

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2018, παραδίδοντας το κείμενο (σε ηλεκτρονική μορφή) στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή ξεκινά 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδρίασης στην ολομέλεια η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου είναι ονομαστική ψηφοφορία.
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ανάπτυξη φέτος θα περιοριστεί στο 1,6% αλλά για το 2018 θα ανέβει στο 2,5%. Αντιστοίχως το πλεόνασμα του 2017 θα κλείσει στο 2,44% -παρά την διανομή μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ευρώ -και για του χρόνου προβλέπεται να ανέλθει στο 3,82%.
 
Ο πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας το στικάκι του προϋπολογισμού από το Γιώργο Χουλιαράκη είπε «Εύχομαι ο επόμενος προϋπολογισμός να είναι καλύτερος». Για να προσθέσει με χιούμορ: «Αυτός είναι ο καλύτερος μέχρι τον επόμενο όπως έλεγε και ο Γκάλης συμφωνούμε».

Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι «ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος που κατατίθεται στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής και σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μία νέα περίοδο οικονομικής σταθερότητας. Όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-21, στα έτη που ακολουθούν, έχει εξασφαλιστεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος ώστε να διευρυνθούν οι παρεμβάσεις ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας και να υλοποιηθούν οι σημαντικές μειώσεις φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων».
 
Ο κ. Χουλιαράκης, κατέθεσε επίσης τον κρατικό Απολογισμό οικονομικού έτους 2016 και τον Ισολογισμό χρήσης 2016, έκθεση επί των φορολογικών δαπανών, έκθεση των γενικών διευθυντών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, φορολογικής διοίκησης, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, δημόσιας περιουσίας και κοινωφελών περιουσιών του υπουργείου Οικονομικών καθώς και τις δηλώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 58 του ν.4270/2014.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10