20/07/2019 01:04:09

Η (λογιστική) φαντασία στην εξουσία!

Πλεόνασμα - «μαμούθ» κατά το α' δίμηνο του 2018 - Media
 
Δεν έχω υπόψη μου αν άλλος πρωθυπουργός σε δημοκρατική χώρα έχει κάνει διάγγελμα προκειμένου  να θυμίσει τον «ταξικό χαρακτήρα» των σκανδάλων εν όψη μάλιστα των εκλογών στο χώρο της κεντροαριστεράς ή  να αναγγείλει ένα «φιλανθρωπικό» νόμο ελεημοσύνης προς ψήφιση.
 
Πάντως ο πρωθυπουργός δείχνει μια περίεργη συμπάθεια στα διαγγέλματα. Στα τρία χρόνια διακυβέρνησής του έχει κάνει περίπου όσα όλοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης. 
 
Ωστόσο, το περίφημο κοινωνικό μέρισμα που τόσο διαφημίστηκε από την κυβέρνηση, υποτίθεται ότι μοιράζει 1.4 δισ. ευρώ στα ασθενέστερα -ξανά υποτίθεται- κοινωνικά στρώματα (έχει γίνει το μπάχαλο για το ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι) και φέρνει αθορύβως και δίχως επαναστατικές τυμπανοκρουσίες από την πίσω πόρτα παλιά και νέα μέτρα που ξεπερνούν τα 1,8 δισ. ευρώ. Στόχος της είναι το πλεόνασμα του ΑΕΠ που τόσο κατηγορούσε. 
 
Η κοροϊδία είναι ολοφάνερη. Έτσι, όλοι όσοι θα το λάβουν -αφού πρώτα το έχουν καταβάλει από την εξοντωτική «αριστερή φιλολαϊκή» φορολόγηση- θα κληθούν να το αποδώσουν εκ νέου. Πώς; Η Αριστερά διαθέτει φαντασία. 
 
Μαζί με τα φιλανθρωπικά μέτρα  που τόσο υπερήφανα και με βαθιά συγκίνηση διαφήμισε ο πρωθυπουργός εν είδει ελεημοσύνης και μεγαθυμίας, ψήφισε σιωπηρώς και το σχετικό δωράκι της διετίας 2019 – 2020, το οποίο σε φορολογικά μέτρα ανέρχεται μόνο σε 5,538 δισ. ευρώ για το οποίο εννοείται ότι δεν προβλέπεται ούτε 1 ευρώ ως αντίμετρα…   
 
 Αυτές -και βάλε- οι φορολογικές εκπλήξεις μας περιμένουν προσεχώς!
 
Η (λογιστική) φαντασία στην εξουσία! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.