search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Στο Παρίσι ο Τσίπρας για «μπίζνες» και… βράβευση

21.11.2017 20:32
Μήνυμα Τσίπρα στον τηλεμαραθώνιο της UNICEF: Διαρκής η μέριμνα στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας - Media

 

Στο Παρίσι θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη για μια βράβευση, επαφές με Γάλλους επιχειρηματίες κι επενδυτές, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει και μια συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την επιθεώρηση Politique Internationale.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας με μέλη της εν λόγω πολιτικής επιθεώρησης, ο πρωθυπουργός θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique). Η βράβευση αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο άλλαξε και ορίστηκε για τις 23 Νοεμβρίου μόλις οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτν Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου.

Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen). 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:39