search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα (Πίνακες)

22.11.2017 07:09
Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα (Πίνακες) - Media

 

Η κυβέρνηση εντοπίζοντας το πρόβλημα που δημιουργεί ο υπολογισμός με τα τεκμαρτά εισοδήματα, αλλάζει άμεσα προς το ευνοϊκότερο, την πρώτη κλίμακα των εισοδηματικών κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ εξετάζεται και η αλλαγή της δεύτερης.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr ,εάν ληφθούν υπόψη τα τεκμαρτά εισοδήματα, τότε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι με πάρα πολύ χαμηλά δηλωθέντα ετήσια εισοδήματα θα εμφανίζονται με πλασματικά υψηλά ετήσια εισοδήματα, πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά, δεδομένου ότι το ελάχιστο ποσό τεκμαρτού εισόδήματος που θα λαμβάνεται υπόψη γι’ αυτούς θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 3.000 ευρώ για τους άγαμους.

Αν συνέβαινε αυτό τότε τα συγκεκριμένα νοικοκυριά και μεμονωμένα πρόσωπα, αντί να εισπράξουν ποσά μερίσματος της τάξεως των 450-900 ευρώ, που δικαιούνται κανονικά, είτε θα ξεπερνούσαν τα ισχύοντα για τις περιπτώσεις τους ανώτατα εισοδηματικά όρια και δεν θα λάμβαναν καθόλου «κοινωνικό μέρισμα» είτε θα ανέβαιναν σε υψηλότερα κλιμάκια ετησίου οικογενειακού εισοδήματος στα οποία αντιστοιχούν ποσά μερίσματος σημαντικά μειωμένα, στα επίπεδα των 250-500 ευρώ. Το λάθος οφείλεται στα στοιχεία που, τραβήχτηκαν από το TAXIS όπου έδειξαν χιλιάδες δικαιούχους στην κατώτερη κλίμακα των κριτηρίων. Οι δικαιούχοι αυτοί όμως, μετά από έλεγχο του οικονομικού επιτελείου, ήταν φορολογούμενοι κάτοικοι του εξωτερικού.

Έτσι η κυβέρνηση βλέποντας το πρόβλημα αυτό διορθώνει, σίγουρα την πρώτη κλίμακα, ενώ εξετάζεται και αν υπάρχει ανάγκη για παρέμβασης και στην δεύτερη. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί το που θα οριστεί το «ταβάνι» ανα κλίμακα αλλά άμεσα θα γνωστοποιηθούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01