search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:06
MENU CLOSE

Νέα κρίση στις σχέσεις Καΐρου-Άγκυρας – Συλλήψεις 29 ατόμων στην Αίγυπτο για «κατασκοπία»

22.11.2017 15:50
Νέα κρίση στις σχέσεις Καΐρου-Άγκυρας - Συλλήψεις 29 ατόμων στην Αίγυπτο για «κατασκοπία» - Media
 
Είκοσι εννέα άνθρωποι που κατηγορούνται για κατασκοπεία για λογαριασμό της Τουρκίας και ότι είναι μέλη μιας «τρομοκρατικής» οργάνωσης τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση για ένα διάστημα 15 ημερών, έγινε γνωστό σήμερα από τον γενικό εισαγγελέα της Αιγύπτου. Την ίδια ώρα, όπως διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, πολλοί άλλοι ύποπτοι διαφεύγουν της σύλληψης στη χώρα και στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του εισαγγελέα Ναμπίλ Σαντέκ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν ότι υπήρξε «μια συμφωνία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας μαζί με μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων». Στόχος αυτών των επαφών, επισημαίνει η εισαγγελία, ήταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης να καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εξουσία της χώρας επωφελούμενοι από το περιβάλλον αστάθειας μετά την εξέγερση του Ιανουαρίου του 2011 που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
 
Το δελτίο τύπου αναφέρεται σε ένα τέχνασμα που προέβλεπε τη χρήση τουρκικών διακομιστών οι οποίοι θα επέτρεπαν την παρακολούθηση της πολιτικής κατάστασης στην Αίγυπτο, όπως και την εγκατάσταση ενημερωτικών πλατφορμών που θα μετέδιδαν από το εξωτερικό «ψευδείς πληροφορίες και φήμες» στην Αίγυπτο.
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου έκαναν εφόδους στις οικίες και τους χώρους εργασίας των υπόπτων. Επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση αυτών των δραστηριοτήτων, τόνισε επίσης ο εισαγγελέας.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05