search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:52
MENU CLOSE

Συντονισμένες περιπολίες στα σύνορα και κοινό σχέδιο δράσης Ελλάδας – Αλβανίας για ναρκωτικά κι έγκλημα

22.11.2017 22:02
Φορέας HIV σχεδόν ένας στους τέσσερις τοξικομανείς στην Αθήνα - Media

 

Την εφαρμογή συντονισμένου σχεδίου δράσης των αστυνομιών της Ελλάδας και της Αλβανίας, για την αντιμετώπιση κυρίως του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών, αλλά και γενικότερα του διασυνοριακού εγκλήματος, αποφάσισαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο ομόλογος του, αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας, Γενικός Διευθυντής Χάκι Τσάκο, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο μέγαρο της Λ. Κατεχάκη.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο άνδρες, αλλά και οι αντιπροσωπίες των δύο Αστυνομιών που συμμετείχαν στην συνάντηση, συμφώνησαν ότι υπάρχουν μορφές διασυνοριακής εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων πλησίον της ελληνοαλβανικής μεθορίου, αδικήματα κατά του περιβάλλοντος κ.λπ.) που απασχολούν έντονα τα τελευταία χρόνια τις δύο χώρες και απαιτούν συντονισμένη δράση των δύο πλευρών. Γι΄αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα, συμφώνησαν:

•             Στην προώθηση του θεσμού των ταυτόχρονων (ένθεν και ένθεν) περιπολιών στην ευρεία συνοριακή ζώνη των δύο χωρών,

•             Στον ορισμό σημείων επαφής για την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών διασυνοριακού – οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και

•             Στην πραγματοποίηση συναντήσεων τεχνικών κλιμακίων των δύο Αστυνομιών για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στις περιοχές πλησίον των κοινών χερσαίων συνόρων, καθώς και την τακτική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Τέλος, αφού οι δύο αρχηγοί επεσήμαναν την πραγματοποίηση τακτικών αξιολογήσεων για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων τους, ακολούθησε συνάντηση τους με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος με τη σειρά του επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο Αστυνομιών, αλλά και την προώθηση αυτής.

Από πλευράς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων) , ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης.

Συμμετείχαν ακόμη οι διευθυντές της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, της Δίωξης Ναρκωτικών, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Ελλάδας στα Τίρανα, ενώ αντίστοιχες συμμετοχές στην συνάντηση υπήρχαν και από πλευράς αλβανικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50