search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:50
MENU CLOSE

Καμμένος: Αποχαρακτηρίζω τα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία – Αλλά και ΕΔΕ για τη διαρροή

23.11.2017 09:35
Καμμένος: Αποχαρακτηρίζω τα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία – Αλλά και ΕΔΕ για τη διαρροή - Media

 

Στον αποχαρακτηρισμό απόρρητων εγγράφων για την υπόθεση της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία προχωρά ο Πάνος Καμμένος, ώστε όπως λέει «να σταματήσει κάθε σπέκουλα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι όσα έγγραφα ζητήσει ο εισαγγελέας θα αποχαρακτηριστούν ώστε να αποκτήσουν σε αυτά πρόσβαση τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών της Βουλής.

Επίσης καταγγέλλει ότι ο μεσάζοντας της υπόθεσης, πουλάει αποσπασματικά ως «πλασιέ» σε εφημερίδες έγγραφα της υπόθεσης.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων, τονίζοντας ότι «διετάχθη ΕΔΕ από τον ΑΓΕΕΑ για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων. Με τις Ένοπλες Δυνάμεις ​δεν θα παίξει κανένας, ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι. Ο Ελληνικός Λαός τις εμπιστεύεται».

Άγνοια από τη Βουλή

Άγνοια των προθέσεων Καμμένου δηλώνουν συνεργάτες του προέδρου της βουλής, και αναφέρουν ότι τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος έχουν σφραγιστεί και διαβιβαστεί στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής της ΔΥΣΗ Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε απόρρητα έγγραφα για την υπόθεση στη Βουλή, ενώ παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε ότι η δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 ετών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα τελικά θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση της επερώτησης για τη Σαουδική Αραβία, μετά από αναβολή που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί.

Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο Παρίσι για συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο και επιχειρηματίες, με την κίνηση αυτή επί της ουσίας απάντησε στα  περί «απόδρασης» στη Γαλλία για να μην στηρίξει τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33