search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Συνάντηση εργαζομένων Mega με Βαρδινογιάννη

23.11.2017 12:41
Μega: Άλλη μια εκπομπή αποχαιρέτησε πρόωρα το κοινό της - Media

 

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για την επαναλειτουργία του Mega, παρά τις αντιδράσεις και τα εμπόδια που τίθενται από τους ιδιοκτήτες άλλων καναλιών, λόγω ανταγωνισμού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εργαζομένους του σταθμού της Μεσογείων το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να διαπραγματευθούν εκ νέου.

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους μετόχους και τις τράπεζες συνεχίζονται πυρετωδώς.

Οι μέτοχοι έχουν ήδη υποβάλλει το business plan τους το οποίο εστιάζει κυρίως στην υπαγωγή της Τηλέτυπος στο άρθρο 106 β του Πτωχευτικού Κώδικα και στην αναδιάρθρωση του δανεισμού, ενώ προβλέπονται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ και πλήρης καταβολή δεδουλευμένων στους 420 εργαζόμενους μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, οι τράπεζες απέστειλαν στους μετόχους του Τηλέτυπου τις αντιπροτάσεις τους επί του επιχειρηματικού σχεδίου των μετόχων.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους συμφωνούν μεν για το προτεινόμενο επιτόκιο δανεισμού ύψους 3%, ωστόσο, εκφράζουν αντιρρήσεις αναφορικά με τον χρόνο έναρξης ισχύος του επιτοκίου.

Συγκεκριμένα,  οι μέτοχοι του καναλιού θέλουν να ισχύσει από τον Ιούνιο του 2016, οπότε καταγγέλθηκε η δανειακή σύμβαση, ενώ οι τράπεζες ζητούν το επιτόκιο αυτό να ισχύσει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης αναδιάρθρωσης. Η πρόταση των τραπεζών σημαίνει μη ελάφρυνση του δανεισμού του Mega κατά 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Ένα άλλο σημείο τριβής έγκειται στο γεγονός ότι οι μέτοχοι έχουν ζητήσει άμεση αποπληρωμή λοιπών πιστωτών, προμηθευτών και «άλλων υποχρεώσεων», ενώ οι τράπεζες προτείνουν «κούρεμα» 75% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 12 χρόνια. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ μετόχων και τραπεζών υπάρχει διαφορά και για το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Εμπόδια συναντώνται, επίσης, στο θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την Τηλέτυπος, με τις τράπεζες να προτείνουν δεκαετή διάρκεια με το κεφάλαιο πληρωτέο στη λήξη και υπό όρους νέα επέκταση κατά 10 ακόμα χρόνια, και τους μετόχους, από την άλλην να μιλούν για 15 χρόνια.

Επίσης: Οι μέτοχοι επιθυμούν η πρόταση των τραπεζών να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του mega για τα επόμενα χρόνια ενώ οι τράπεζες δηλώνουν επιφυλακτικές λόγω των ανταγωνιστών του σταθμού αλλά και των εργαζομένων που ζητούν επίμονα μια άμεση λύση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Κύριο μέλημα των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι το τελικό μοντέλο λύσης του προβλήματος να μην τα αφήσει εκτεθειμένα σε πιθανή στοχοποίησή τους.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ωστόσο, το μέλλον για το Mega παραμένει αβέβαιο με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, καθώς μετά την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, ο σταθμός της Μεσογείων έχει περιθώριο 45 περίπου ημερών για να υποβάλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:36