search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Πολιτική σπέκουλα στη Γερμανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο σύμμαχος της Μέρκελ

23.11.2017 14:35
Πολιτική σπέκουλα στη Γερμανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο σύμμαχος της Μέρκελ - Media

 

Η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση ότι ο Βαυαρός Πρωθυπουργός και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ επρόκειτο να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αλλά να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του κρατιδίου και να αντικατασταθεί από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών του, τον Μάρκους Σέντερ, διαψεύσθηκε πριν από λίγο από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του CSU Τόμας Κρόιτσερ.

Σύμφωνα με τον κ. Κρόιτσερ, ο κ. Ζεεχόφερ τις επόμενες ημέρες θα διαβουλευθεί με τα στελέχη του κόμματος και θα υποβάλει τις προτάσεις του πριν από το προγραμματισμένο Συνέδριο των Χριστιανοκοινωνιστών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι, μετά την αποτυχία του CSU στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, όπου κατέγραψε απώλειες περίπου 10 μονάδων, και ενόψει των τοπικών εκλογών του 2018, η θέση του θα αμφισβητηθεί έντονα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48