search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:24
MENU CLOSE

Αpp και online φόρτιση της ηλεκτρονικής κάρτας των ΜΜΜ- Βήμα βήμα η διαδικασία

24.11.2017 09:20
Αpp και online φόρτιση της ηλεκτρονικής κάρτας των ΜΜΜ- Βήμα βήμα η διαδικασία - Media

 

Διαθέσιμη θα είναι  σε λίγες μέρες στο Google Play η εφαρμογή Ath.ena Card μέσω της οποίας οι κάτοχοι Android κινητών θα μπορούν να φορτίζουν online τις ηλεκτρονικές τους κάρτες

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή για iPhone. Την εφαρμογή μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι είναι κάτοχοι μόνο της προσωποποιημένης Ath.ena Card και επιθυμούν να προσθέσουν στην κάρτα τους εισιτήρια. Είναι επίσης δυνατή η φόρτιση της κάρτας με εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί online μέσω του site athenacard.gr. Μέχρι σήμερα η μόνη επιλογή για όσους αγόραζαν προϊόντα κομίστρου online ήταν να επισκεφτούν ένα εκδοτικό μηχάνημα ή εκδοτήριο προκειμένου να γίνει η φόρτιση.

 Πως μπορώ να επαναφορτίσω την ATH.ENA CARD;

Η ATH.ENA CARD μπορεί να επαναφορτιστεί σε όλα τα ανοικτά εκδοτήρια εισιτηρίων των παραπάνω σταθμών καθώς και μέσω των αυτόματων μηχανημάτων ή online (μόνο οι προσωποποιημένες) μέσα από το site athenacard.gr.

Προσοχή: Αν αγοράσετε κάποιο κόμιστρο online, στη συνέχεια η φόρτιση πρέπει να γίνει μέσω αυτόματου μηχανήματος (Βάζετε την κάρτα στην υποδοχή και επιλέγετε “Online κράτηση”.) Μελλοντικά θα υπάρξει εφαρμογή για φόρτιση μέσω κινητού τηλεφώνου με λειτουργία NFC.

Η επαναφόρτιση της ATH.ENA CARD δεν γίνεται μόνο τις πρώτες και τις τελευταίες μέρες του μήνα όπως συμβαίνει με τις παλιές κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ. Η έναρξη της ισχύος των προϊόντων κομίστρου μεγάλης διάρκειας (30 ημερών κλπ) γίνεται με την πρώτη επικύρωση ανεξάρτητα με το πότε θα γίνει η αγορά, όπως συμβαίνει και με τα προϊόντα μικρότερης διάρκειας.

Κανόνες επαναφόρτισης:

Κάθε ATH.ENA CARD μπορεί να περιέχει ταυτόχρονα:

  • Μέχρι και δύο διαφορετικά προϊόντα κομίστρου, π.χ. ένα απλό εισιτήριο και ένα πακέτο 5 εισιτηρίων
  • Ένα προϊόν κομίστρου και χρηματικό ποσό
  • Προκειμένου να φορτιστεί δεύτερο προϊόν κομίστρου, το πρώτο προϊόν που βρίσκεται ήδη μέσα στην κάρτα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο (να έχει γίνει επικύρωση). Αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει για την φόρτιση με χρηματικό ποσό.
  • Αν προσθέσετε δεύτερο προϊόν κομίστρου ή/και χρηματικό ποσό σε μία κάρτα, το πρώτο κόμιστρο που βρίσκεται ενεργό ΔΕΝ χάνεται. Το δεύτερο κόμιστρο θα ενεργοποιηθεί μόλις χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας ΑΦΟΥ πρώτα λήξει το πρώτο.
  • Όταν επικυρώνεται την κάρτα σας, στην οθόνη του ακυρωτικού εμφανίζεται ΜΟΝΟ το κόμιστρο που είναι εκείνη τη στιγμή ενεργό. Τυχόν δεύτερο κόμιστρο ή/και χρηματικό ποσό θα εμφανιστεί αφού λήξει το πρώτο. Αν θέλετε να δείτε συνολικά τι περιέχει η κάρτα σας, χρησιμοποιείστε ένα αυτόματο μηχάνημα έκδοσης (επιλογή ‘Πληροφορίες κάρτας’) ή απευθυνθείτε σε ένα εκδοτήριο.

Για μία ATH.ENA CARD που περιέχει 2 προϊόντα κομίστρου ή/και χρηματικό ποσό, η σειρά με την οποία αυτά χρησιμοποιούνται είναι η εξής:

  • Πρώτο προϊόν κομίστρου (το πρώτο που φορτίστηκε και ενεργοποιήθηκε)
  • Δεύτερο προϊόν κομίστρου
  • Χρηματικό ποσό (πάντα παραμένει τελευταίο όταν στην κάρτα υπάρχει προϊόν κομίστρου)

 

Αγορά κομίστρου online:

Για την αγορά κομίστρου μέσω ίντερνετ για προσωποποιημένη ATH.ENA CARD απαιτείται η εγγραφή στην ιστοσελίδα athenacard.gr με τη συμπλήρωση του αριθμού της κάρτας και ενός νέου κωδικού (με τουλάχιστον 8 χαρακτήρες, πρέπει να περιλαμβάνει γράμματα, αριθμούς και σύμβολα)

Στη συνέχεια, γίνεται είσοδος πατώντας στο πεδίο ‘Αγορά/Τραπεζικό σύστημα‘. Τα βήματα για την αγορά του προϊόντος κομίστρου (ή την προσθήκη χρηματικής αξίας) είναι:

1. Επιλογή μέσου κομίστρου (κάρτα ATH.ENA CARD) – ή πολλαπλό εισιτήριο ATH.ENA TICKET

  1. Επιλογή προϊόντος κομίστρου χρονικής διάρκειας (εισιτήριο) ή αποθηκευμένη αξία (χρηματικό ποσό)
  2. Επιλογή προϊόντος κομίστρου (εισιτήριο)

 Σε περίπτωση που κατά το πρώτο βήμα επιλεγεί η αγορά πολλαπλού εισιτηρίου ATH.ENA TICKET, οι εμφανιζόμενες τιμές αφορούν πάντα κόμιστρο πλήρους τιμής, ακόμα και για δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου. Τα εισιτήρια ATH.ENA TICKET μειωμένης τιμής αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα μόνο μέσω των εκδοτηρίων.

Για να ολοκληρωθεί η φόρτιση της κάρτας με κάποιο προϊόν κομίστρου το οποίο έχετε αγοράσει online, βάζετε την κάρτα στην υποδοχή του εκδοτικού μηχανήματος και επιλέγετε την επιλογή “Online κράτηση”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24