search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:03
MENU CLOSE

Πρόωρες εκλογές στην Ιρλανδία φέρνει η πολιτική κρίση

24.11.2017 19:37
Απορρίπτει τα σχέδια της Μέι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός - Media
 
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν θα ζητήσει την παραίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Φράνσις Φιτζέραλντ, όπως απαιτούσε το κόμμα Φιάνα Φέιλ και προειδοποίησε ότι θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές αν το αίτημα αυτό δεν αποσυρθεί μέχρι την Τρίτη.
 
“Νομίζω ότι αν δεν λύσουμε το θέμα αυτό μέχρι την Τρίτη, τότε θα προχωρήσουν με την πρόταση μορφής” σε βάρος της αντιπροέδρου Φιτζέραλντ. “Εφόσον η αντιπολίτευση συνασπιστεί για να την απομακρύνει, τότε θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε εκλογές” είπε ο Βαράντκαρ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTE.
 
Το Φιάνα Φέιλ, στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνηση μειοψηφίας του Βαράντκαρ, προκάλεσε πολιτική κρίση στην Ιρλανδία ζητώντας την αποπομπή της αντιπροέδρου με αφορμή τον τρόπο που εκείνη χειρίστηκε μια νομική υπόθεση που αφορά έναν αστυνομικού, καταμηνυτή ατασθαλιών, το 2015.
 
Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν σκοπεύει να διαλύσει το κοινοβούλιο το Σαββατοκύριακο και ότι οι εκλογές θα εξαρτηθούν από το αν θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη η πρόταση μομφής. Πρόσθεσε όμως ότι “αν είναι να γίνουν εκλογές, καλύτερα να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα”.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01