search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:20
MENU CLOSE

Έφοδος της Αστυνομίας σε αποθήκη παιχνιδιών

24.11.2017 20:32
Έφοδος της Αστυνομίας σε αποθήκη παιχνιδιών - Media

 

Κοινή επιχείρηση του Τμήματος Τελωνείων και της Αστυνομίας οργανώθηκε την Παρασκευή μετά από πληροφορίες ότι σε αποθήκη παιχνιδιών, εκ πρώτης όψεως φαινόταν να υπήρχε παραβίαση δικαιώματος διανοητικής ιδιοκτησίας.

Η αποθήκη βρίσκεται στη Λευκωσία και από ελέγχους που έγιναν στα παιχνίδια διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον κάποια από αυτά είναι απομιμήσεις. Το Τελωνείο αφού εξέτασε τα παιχνίδια αποφάσισε την κατακράτησή τους μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσον όντως παραβιάζουν δικαιώματα ή μη. Δεν αποκλείεται τα παιχνίδια να εισήχθηκαν με σκοπό να πωληθούν τώρα με τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για τη μεταφορά των παιχνιδιών από την αποθήκη στις αποθήκες του Τελωνείου επιστρατεύτηκαν τα φορτηγά του Τμήματος. Η επιχείρηση ελέγχου των παιχνιδιών της αποθήκης άρχισε από τις 9.30 την Παρασκευή το πρωί και συνεχίστηκε το απόγευμα, λόγω του όγκου των παιχνιδιών που θα μεταφέρονταν για περαιτέρω έλεγχο. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Τελωνείων Χρίστος Χρίστου, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν ώστε να ξεκαθαρίσει ποια παιχνίδια αποτελούν προϊόν απομίμησης και ποια όχι.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση στη συγκεκριμένη αποθήκη ήταν αποτέλεσμα πληροφοριών που εξασφάλισε η Αστυνομία. Είναι στην ουσία η πρώτη φορά που γίνεται παρόμοια επιχείρηση, αφού μέχρι τώρα κατάσχονταν ως απομιμήσεις ρούχα, τσάντες και υποδήματα, όχι όμως παιχνίδια.

Πηγή: philenews

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00