search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Νέοι τριγμοί στο deal για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

25.11.2017 11:36
Εθνική Ασφαλιστική: Δεσμευτική προσφορά από κινέζικο Όμιλο - Media

 

 

Αρχίζουν να πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Ο πλειοδότης, δηλαδή η EXIN Financial Services Holding B.V. που εδρεύει στο Αμστερνταμ, υπέβαλλε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για τη συμμετοχή της στην επένδυση εξαγοράς με ένα ποσό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ περίπου επί συνόλου επένδυσης άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε αν και εφόσον η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, θα απαντήσει θετικά και πότε, όμως αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Είναι προφανές ότι τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του deal στενεύουν επικίνδυνα και για την ίδια την Τράπεζα αφού η ημερομηνία ολοκλήρωσης της συμφωνίας είναι καθοριστική για να υπολογισθεί το τίμημα στα κεφάλαια της τράπεζας εν όψει των stress tests. 

Πηγή: fpress.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33