search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Στη Μόρια ο Μ. Βαρβιτσιώτης: «Εκρηκτική» η κατάσταση

26.11.2017 09:59
Βαρβιτσιώτης: Mεγάλη συμφωνία για την Ευρώπη, μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα - Media
 
Τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου.
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και ιδιαίτερα στη Μόρια. «Είναι απαράδεκτη, είπε, για ανθρωπιστικούς λόγους, γιατί βρίσκονται εδώ στοιβαγμένοι 6.500 άνθρωποι σε ένα χώρο που μπορούν να μείνουν 2.500. Είναι όμως απαράδεκτη και γιατί καταδικάζει το νησί της Λέσβου σε μια ιδιότυπη ομηρία».
 
Αναφέρθηκε στις «ευθύνες που πρέπει ν΄ αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση και να προχωρήσει τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, να λειτουργήσει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας με αθρόες επιστροφές ανθρώπων που δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα και να θωρακίσει τα θαλάσσια σύνορά μας».
 
Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι «ο κ. Μουζάλας απέτυχε στην απόπειρα απόδρασής του στην Ευρώπη και επέστρεψε στα υπουργικά του καθήκοντα. Ελπίζω να αναλάβει και τις ευθύνες του απέναντι στον Ελληνικό λαό και να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τους νησιώτες τους οποίους έχει καταδικάσει σε μια ιδιότυπη ομηρία».
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:33