search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:13
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος με νέα μέτρα λιτότητας

26.11.2017 13:29
Σταϊκούρας: Όλο και περισσότεροι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή - Media

 

“Λεκτικές ακροβασίες” και “επικοινωνιακά περιτυλίγματα” καταλογίζει στην κυβέρνηση ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας στα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

“Ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος με νέα μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δισ. ευρώ μετά το 2018 και με δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μακρά περίοδο”, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο κ. Σταϊκούρας αποδίδει την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων κυρίως “στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τους πολίτες, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη”.

Προβλέπει ότι ο προϋπολογισμός του 2018 θα αποτύχει στη μεγέθυνση της οικονομίας, αφού “η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους δημοσιονομικούς στόχους”.

Σημειώνει, ακόμα, ότι για το 2018 η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ και η επιστροφή στην κανονικότητα που η ίδια υποστηρίζει “είναι η νέα κυβερνητική αυταπάτη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12