search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:48
MENU CLOSE

Παπαδόπουλος: Προβληματίζομαι για τον ρόλο των μεσαζόντων στην υπόθεση Σ. Αραβία – Φοβάμαι ότι είμαι εκτός γραμμής

27.11.2017 08:02
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα συμμετάσχω στις επόμενες εκλογές - Media

«Βαθιά προβληματισμένος» για την υπόθεση με τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία δήλωσε ο βουελευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συζήτηση στην Βουλή στο ΘΕΜΑ 104,6. 

Ο κ. Παπαδόπουλος, που και ο ίδιος παραδέχθηκε πως «φοβάται» ότι είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε πως περιμένει σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διευκρινίσει όλα τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. «Είμαι βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική και για τον ρόλο των μεσαζόντων, που ξέρουμε ότι έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι ρεμούλας το προηγούμενο διάστημα. Νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Μάκη Πολλάτο και τον Γιάννη Μακρυγιάννη. 

Η «ηθική πλευρά της κυβέρνησης» είναι πολύ σημαντική και θέλαμε να μην υπάρχει καμία αφορμή στο συγκεκριμένο τομέα. «Είναι μείζον ζήτημα και ελπίζω να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα», πρόσθεσε και τόνισε: «Ελπίζω οι σκιές να σβήσουν με επιχειρήματα».

Ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εμποστοσύνη του στον πρωθυπουργό, αναφέροντας πως «πάντα ο Αλέξης Τσίπρας στις απαντήσεις του προσπαθούσε να τεκμηριώσει τις θέσεις του, όπως έκανε πχ με το ζήτημα της ανομίας» και εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός «θα αντιμετωπίσει το θέμα με υπευθυνότητα». «Περιμένω τεκμηρίωση στον λόγο του πρωθυπουργού», επισήμανε.

Ο ίδιος μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «συμμερίζεται τις σκέψεις Φιλη» για την υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία και σε σχέση με τον πόλεμο και την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, αναφέροντας πως «η ιδεολογικοπολιτική σκέψη που έχει είναι βάσιμη». 

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν του κάνει εντύπωση το γεγονός πως ένας άνθρωπος καταδικασμένος τελεσίδικα για οικονομικό έγκλημα είχε «security clear» για τα ελληνικά στρατόπεδα, ώστε να ελέγχει τον οπλισμό, δήλωσε: «Μου κάνει και θέλω πραγματικά να ακούσω τις εξηγήσεις». 

«Εδώ δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι μαύρο το χρήμα για τον μεσάζοντα και αν υπήρξε», διευκρίνισε ενώ απαντώντας και πάλι για το αν «φοβάται» πως είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, είπε μονολεκτικά «Φοβάμαι» και συμπλήρωσε πως ελπίζει ότι «τα ζητήματα για τα οποία θα απαντήσει και ο υπ. Αμυνας και ο πρωθυπουργός θα αποδείξουν ότι δεν είχαμε τον ρόλο που είχαν οι μεσάζοντες κατά το παρελθόν».

«Θα με ικανοποιούσε να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στις διακρατικές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία», κατέληξε ο κύριος Παπαδόπουλος, αφού πάντως διευκρίνισε επανειλημμένως πως «γι’ αυτό το πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα θέλω να ακούσω όλες τις εκδοχές», χρησιμοποιώντας και το απόφθεγμα του Πλάτωνα, «Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» (Να μην κρίνεις προτού ακούσεις τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:48