search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:28
MENU CLOSE

Βουλή: «Μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» – Επίθεση της Αντιπολίτευσης στον Καμμένο

27.11.2017 12:21

Με επιθέσεις των βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν την ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την πώληση βλημάτων από τον ελληνικό στρατό στη Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

Κώστας Τασούλας: Είναι συμφωνία με μεσάζοντα, είναι συμφωνία αίσχους για την Ελλάδα, είναι συμφωνία αίσχους για τον κ. Καμμένο»

Την συζήτηση άνοιξε ο βουλευτής Κώστας Τασούλας επισημαίνοντας πω η ΝΔ στήριξε τη διακρατική συμφωνία επειδή αυτή εξασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια. Ο αρχηγός ΓΕΣ είχε υπερασπιστεί τη διακρατική συμφωνία με το επιχείρημα ότι αν τα πυρομαχικά πήγαιναν σε ιδιώτη η ελληνική πλευρά δεν θα ήξερε πού θα καταλήξει. «Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε συναλλαγή με κάποιον που λέει ότι δεν είναι κράτος. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα» ήταν η φράση που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας. Υπαινίχθηκε μεθόδευση για να εκποιηθούν τα 300.000 βλήματα των 105mm αφού, όπως είπε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, ένα μήνα πριν αποφασιστεί ότι τα 300.000 φυσίγγια πυρομαχικών περισσεύουν, συμπτωματικώς ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος είχε ζητήσει τον ίδιο αριθμό βλημάτων, για λογαριασμό της Ιορδανίας αυτή τη φορά…«Είναι συμφωνία με μεσάζοντα, είναι συμφωνία αίσχους για την Ελλάδα, είναι συμφωνία αίσχους για τον κ. Καμμένο» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Δαβάκης: Μήπως το έγγραφο αφορά βόμβες και όχι βλήματα;»,

 «Η ΝΔ ελέγχει τον υπουργό Άμυνας για τον τρόπο που χειρίστηκε τον φάκελο διάθεσης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία» είπε ο κ. Δαβάκης λέγοντας παράλληλα στον κ. Καμμένο να κρατά σημειώσεις γι’αυτά που θα πει. «Εγείρονται ζητήματα, πράξεις και παραλήψεις. Η επιστολή του αξιωματικού της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει πρωτόκολλο. Είναι προσωπική αλληλογραφία του κ. Καμμένου με τον σμήναρχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για την επιστολή που θέτει ως επίσημο εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας τον Βασίλη Παπαδόπουλο. Μήπως το έγγραφο αφορά βόμβες και όχι βλήματα;», πρόσθεσε.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;»

«Θα ήταν ίδια η ψήφος μας αν είχαμε πληροφορηθεί την ύπαρξη του μεσάζοντα κ. Βασίλειου Παπαδόπουλου;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για να εκποιηθούν τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία. «Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
«Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα. Ξέρετε πόσο αξίζουν 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά; Πάνω από 150 εκατομμύρια! Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο γα να παραπλανήσει κάποιος τη Βουλή» ήταν η επισήμανση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Κουμουτσάκος: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με βαριά περίπτωση διαφθοράς

«Για να κερδίσει ένας λαθρέμπορος μεσάζων και όσοι τον βοηθούν εξαπατάται η Βουλή των Ελλήνων. Χάνονται εκατομμύρια ευρώ για τη χώρα και η εικόνα της χώρας έχει καταρρακωθεί. Ποια κυβέρνηση θα ήθελε να συνδιαλλαγεί με την Ελλάδα όταν την εκπροσωπεί ένας υπουργός που κινείται μεταξύ μεσαζόντων και συμφερόντων» δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος από το βήμα. Χαρακτήρισε δαιδρό το επιχείρημα ότι «αφού δεν έγινε αγοραπωλησία δεν υπάρχει πρόβλημα» και τόνισε ότι τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και πως δόθηκε λευκή επιταγή στον Καμμένο να προχωρήσει σε σκοτεινούς σχεδιασμούς. «Οι υπουργοί έχουν το θράσος να διασύρουν και να τιμωρούν εκδικητικά αξιωματικούς και διπλωματικούς υπαλλήλους. Ο πρόξενος μας στο Ριάντ το μόνο που έκανε ήταν να ενημερώσει ως όφειλε ότι οι αρχές της Σ. Αραβίας δεν γνωρίζουν τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Τον απαξιώσατε λέγοντας κ. Καμμένε ότι έβγαινε φωτογραφίες με καμήλες και σπαθιά. Στη Σαουδική Αραβία με τι να βγει φωτογραφίες; Με καζίνο; δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με βαριά περίπτωση διαφθοράς. Προφανώς γνωρίζει και ο Τσίπρας, είμαι πεπεισμένος φαίνεται και από την παρουσία του εδώ σήμερα και ήταν παρών και στο ΚΥΣΕΑ» υπογράμμισε.

Σίμος Κεδίκογλου: Ελπιζω να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός… 

Ερωτήματα για τον ρόλο του μεσάζοντος Β. Παπαδόπουλου έθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ., ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια εφόσον ήταν εκείνος -και όχι ο Κ. Μητσοτάκης- που ζήτησε να αναβληθεί για σήμερα η συζήτηση προκειμένου να δώσει το «παρών». Μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου αναρωτήθηκε γιατί ήταν απαραίτητος ο μεσάζων, γιατί έπρεπε ντε και καλά να είναι ο συγκεκριμένος, τι το ιδιαίτερο έχει αυτός ο κ. Παπαδόπουλος που έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να πάρει τη δουλειά, γιατί εξαπατήθηκε η επιτροπή της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27