search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Η ΓΓΙΦ στην εκδήλωση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για την ενδοοικογενειακή βία

27.11.2017 13:36
O Raf Simons στο δυναμικό του οίκου Prada - Media

 

«Η εξάλειψη της έμφυλης βίας στην πρώτη γραμμή των στόχων μας»

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 24/11/2017 από το Σύλλογο Γυναικών «ΙΩΝΙΔΕΣ» του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με θέμα: «Έχεις την δύναμη. Πες όχι στη βία» και ανέπτυξε την εισήγησή της στη βάση της θεματικής: «Η πολιτική της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην ενδοοικογενειακή βία».

Η κα Κούβελα, επεσήμανε εξ’ αρχής ότι από μια πρώτη κιόλας προσπάθεια πλαισίωσης του όρου «ενδοοικογενειακή βία», εκείνο που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι αποτελεί φαινόμενο που υπερβαίνει τις κοινωνικές, οικονομικές και μορφωτικές διακρίσεις και εκδηλώνεται με πολλαπλές μορφές. Τόνισε  ότι συνιστά μια κυρίαρχη μορφή βίας, οι ανησυχητικές διαστάσεις της οποίας κάθε άλλο παρά αμελητέες μπορούν να θεωρηθούν. Περαιτέρω, η Γενική Γραμματέας ανέπτυξε τις επιμέρους πολιτικές της ΓΓΙΦ, που ως στόχο έχουν την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με ιδιαίτερη έμφαση στις πλέον πρόσφατες από αυτές, οι οποίες είναι:

•           H Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, μαζί με τον εφαρμοστικό νόμο που απορρέει αυτήν.

•           H δημιουργία των τεσσάρων νέων σποτ της ΓΓΙΦ με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση, συμβάλλοντας στη διεθνή καμπάνια. Τα σποτ αποσκοπούν στην επίτευξη ενός στόχου διττού: αφενός να αποσαφηνιστούν τα όρια μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να πάψουν να υφίστανται αντίστοιχα κρούσματα και αφετέρου να ενημερωθεί κάθε γυναίκα γύρω από το επίμαχο αυτό θέμα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να λάβει δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια,  βοήθεια από τις  δομές του δικτύου της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες. (24ωρη τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Γυναικών στους διάφορους Δήμους της χώρας μας).

Κλείνοντας, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι «Το έργο της ΓΓΙΦ δεν περιμένει Παγκόσμιες Επετείους για να ενεργοποιηθεί. Απεναντίας, εργαζόμαστε  για την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη καθημερινά, αξιοποιώντας κάθε μέσο υπέρ των αξιών και των αρχών που αυτή ορίζει. Άλλωστε, όπως αποδεικνύεται και από τη συνεχή ολοκλήρωση των έργων μας, ο αγώνας μας πραγματώνεται με συνέπεια. Χωρίς οπισθοχωρήσεις, παύσεις ή ασυνέχειες. Από αυτό το πλαίσιο, οι διαρκείς προσπάθειές μας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών δε μπορεί, παρά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των στόχων μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39