search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:04
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στη Βουλή: Τα έξι κρίσιμα ερωτήματα προς Τσίπρα

27.11.2017 14:18
ΝΔ: Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το Μεταναστευτικό  - Media
 
«Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα, ακόμη ένας μύθος σας, κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε και τίποτα άλλο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πάνο Καμμένο κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στην συζήτηση για την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιολίτευσης τόνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας. Ελέγχεστε από νόμους. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της όσο κι αν έχετε επιχειρήσει να τη χειραγωγήσετε και να την εξευτελίσετε».

Σε επιθετικούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στη Βουλή «πρωτίστως για να υπερασπισθεί τον εαυτό του, γιατί ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ υπέγραψε την σκανδαλώδη σύμβαση, αλλά και για να υπερασπισθεί τον κυβερνητικό του εταίρο». Ο «γαλάζιος» πρόεδρος είπε προς τον πρωθυπουργό πως «δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως σύγχρονος Οδυσσέας. Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο. Οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι χαρές της εξουσίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά προς τα κυβρνητικά έδρανα πως «τα καθεστώτα όπως το δικό σας, πέφτουν με πάταγο και πληρώνουν ακριβά για τις καταστροφές που προκάλεσαν. Οι πολίτες θα σας στείλουν στη μόνη θέση που πραγματικά σας αξίζει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι επανέφεραν τους μεσάζοντες που είχαν καταργηθεί από το 2011, υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του Άκη Τσχατζόπουλου. «Θυμίζω ότι εξαιτίας όσων έγιναν επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου απαγορεύθηκαν οι μεσάζοντες. Εσείς τους φέρατε πίσω. Είστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε στρατιωτικό υλικό, παρακάμπτοντας διαδικασίες και αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Αυτός αγόραζε, εσείς πουλάτε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα. Γιατί ενώ η Βουλή είχε εγκρίνει διακρατική συμφωνία εμπλέχθηκε μεσάζοντας; Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο που ενέχεται από το 2014 σε σοβαρές παραβάσεις και ενώ η πρεσβεία στο Ριάντ είχε ενημερώσει ότι δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία. Υπάρχει τελικά συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία; Αν δεν υπάρχει συμφωνία, ποιός έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ; Γιατί εκ των υστέρων δεν ενημερώθηκε η Βουλή για τον μεσάζοντα; Η Βουλή είχε συμφωνήσει να πωληθούν 300.000 βλήματα. Η ενημέρωση της πρεσβείας έλεγε ότι οι σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα. Τί θα γίνονταν τα υπόλοιπα; Εχει και άλλες δουλειές με το ελληνικό δημόσιο επί των ημερών Καμμένου ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος; Πώς εξηγείται ότι υπάρχει επιστολή 27 Ιουνίου του 2017 του τελευταίου προς την ΕΑΣ στην οποία γίνεται λόγος για συνάντηση του Β. Παπαδόπουλου στο γραφείο του υπουργού Αμυνας με τον υπουργό.

Ο πρόεδος της ΝΔ ρώτησε τον πρωθυπουργό αν τα γνώριζε όλα αυτά και αν έχει υπάρξει η έγκριση του. «Είχαν όλα αυτά την έγκρισή σας; Μπορεί να μην είχατε πλήρη ενημέρωση. Αλλά μετά από όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ.Καμμένο; Ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες. Μη μας πείτε παρακαλώ για τα συμφέροντα που ασας πολεμούν. Μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15