search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:16
MENU CLOSE

Επιμένει στα περί «σκευωρίας» ο Τσίπρας

27.11.2017 17:04
Επιμένει στα περί «σκευωρίας» ο Τσίπρας - Media
 
Την εικόνα ότι η υπόθεση «δεν τελειώνει εδώ» με την αποκάλυψη Τσίπρα περί του «πραγματικού μεσάζοντα» Ζωρζ Σφακιανάκη θέλησε να δώσει στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ θα συνεχίσει τη διερευνήσει της υπόθεσης. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα και δε διστάζει να εμπλέξει το διπλωματικό σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου τα ερωτήματα που είχε θέσει στην πρωτολογία του, επιφυλάχθηκε για το θέμα του ποιος είναι ο αναφερόμενος Ζ. Σφακιανάκης και πρότεινε να έρθει στην επιτροπή εξοπλισμών που συνεδριάζει αύριο να καταθέσει, μαζί με τον επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Κυριάκο Κυριακίδη, τον ίδιο τον Β. Παπαδόπουλο, αλλά και τον Γιάννη Ρουμπάτη. Επίσης επικαλέστηκε απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη στην κυβέρνηση λίγο πριν την επίσκεψη της σαουδαραβικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα και ζήτησε να μάθει αν στην αντιπροσωπεία μετείχε ο κατά την κυβέρνηση επίσημος πληρεξούσιος.
 
Αυτή η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά ο οποίος διερωτήθηκε αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτείνει ότι υπάρχουν «ειδικού χειρισμού» έγγραφα που τα γνωρίζει εκείνος αλλά όχι ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον στη συνέχεια ότι αξιοποιεί τις δυνάμεις του παρακράτους στον αντιπολιτευτικό του λόγο.
 
Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έκανε το ψυχογράφημα αλλά κατά τα λοιπά είπε «τα ίδια και τα ίδια». Και συνέχισε:
 
«Αναδείχθηκε ένα πράγμα, ότι εδώ και 15 μέρες εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία για να φύγουν από την επικαιρότητα τα ζητήματα που σας ενοχλούν, και να αναδειχθεί ότι υπάρχει μέγα σκάνδαλο. Και μας είπατε ότι λείπουν τα λεφτά, ότι ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή τι; Ότι τα είχε τα λεφτά το ελληνικό Δημόσιο και τα έχασε; Και όλα αυτά τα βασίζετε σε μια υπόθεση ότι ο επίσημος εκπρόσωπος είναι μεσάζοντας και όταν αποκάλυψα αυτή τη σπέκουλα ήρθατε εσείς να αντιτείνετε ότι υπάρχουν και άλλα ειδικού χειρισμού θέματα που τα ξέρετε εσείς και όχι ο Πρωθυπουργός; Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος αξιοποιώντας διπλωματικά στελέχη και στελέχη ενόπλων δυνάμεων θα δημιουργήσετε ρωγμές στην κυβέρνηση;».
 
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει τις ευθύνες του και τον διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει στη συζήτηση για την φοροδιαφυγή αρκεί να μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Να συζητήσουμε για όλα. Για τη Siemens. Για τα paradise papers. Αλλά θα μιλήσουμε και για τις σχέσεις Παππά-Αρτεμίου. Τις σχέσεις Αυγής με offshore. Όσες ώρες θέλετε να συζητάμε για αυτά τα θέματα».
 
Ο πρωθυπουργός απάντώντας κατηγόρησε τη ΝΔ πως «δουλεύει για συγκεκριμένους ενδιάμεσους. Και αντί να απολογείται για αυτή τη σκευωρία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδεικνύει θράσος. Εκπροσωπείτε συμφέροντα προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου χωρείς αποδείξεις». «Ο Καμμένος», είπε «προσπάθησε να διαπραγματευτει με τον εξουσιοδοτημένο της Σαουδικής Αραβίας για να πάρει υψηλότερο τίμημα ενώ εσείς θέλατε διαπραγμάτευση με άλλο ενδιάμεσο για να πάρει η χώρα χαμηλότερο τίμημα».
 
«Όσον αφορά για τη μεγάλη σας τόλμη να συζητήσουμε για τη Ζιμενς, μη βιάζεστε θα συζητήσουμε και για τη Ζήμενς και για τις οφ σορ και για όσα έλεγε ο αντιπρόεδρός σας ότι είναι απολύτως νόμιμο και ηθικό να φοροδιαφεύγουν οι επιχειρηματίες» σημείωσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:11