search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:50
MENU CLOSE

Ποιον θέλει ο Μοσκοβισί για πρόεδρο του Eurogroup

27.11.2017 19:31
Ποιον θέλει ο Μοσκοβισί για πρόεδρο του Eurogroup - Media

 

Με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να… μετρά μέρες ως πρόεδρος του Eurogroup, διάφοροι «παίκτες» στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι επιδιώκουν να κάνουν τις προτάσεις τους για τον αντικαταστάτη του Ολλανδού πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να μπορέσει να είναι ένας καλός πρόεδρος του Eurogroup», δήλωσε ο Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος.
 
«Ο Πάντοαν έχει εμπειρία, είναι υπουργός μιας σημαντικής χώρας και είναι και άριστος οικονομολόγος. Διαθέτει τα προσόντα αλλά δεν είναι ο μόνος», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.
 
Ο Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων τόνισε, πάντως, ότι «δε γνωρίζει τίποτα» σχετικά με το ποίος πρόκειται να διαδεχθεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup και ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά «θα παρακολουθήσει την όλη εξέλιξη της διαδικασίας αυτής».
 
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παντοάν έχει ένα «πρόβλημα», κι αυτό δεν είναι άλλο από την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, γεγονός που καθιστά την υποψηφιότητά του εύθραυστη, αφού μπορεί σε αλλαγή κυβέρνησης να μην είναι υπουργός Οικονομικών…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49