search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:01
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Χρ. Ράπτης και Ευστ. Κουτσοχήνας στον επαναληπτικό γύρο για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου – Τελικά αποτελέσματα

27.11.2017 21:19
Θεσσαλονίκη: Χρ. Ράπτης και Ευστ. Κουτσοχήνας στον επαναληπτικό γύρο για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου - Τελικά αποτελέσματα - Media

 

Ο Χρήστος Ράπτης και ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας θα διεκδικήσουν σε μία εβδομάδα την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών.

Ο πρώτος -επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία»- συγκέντρωσε ποσοστό 17,40 % (606 ψήφους), ενώ ο δεύτερος -επικεφαλής του συνδυασμού «Η δικηγορία ΜΠΡΟΣΤΑ»- έλαβε ποσοστό 17,14% (597 ψήφους). Χαρακτηριστικό της μικρής διαφοράς που χωρίζει τους δύο «φιναλίστ» (μόλις 9 ψήφοι) αποτελεί το γεγονός ότι η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε με την καταμέτρηση και του τελευταίου εκλογικού τμήματος, όταν ο Χρ. Ράπτης ανέβηκε τελικά στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη τον προπορευόμενο μέχρι τότε Ευστ. Κουτσοχήνα.

Ο επαναληπτικός γύρος ανάμεσα στους δύο παραπάνω υποψηφίους οι οποίοι κατέβηκαν με πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Εκτός διεκδίκησης της προεδρίας βρέθηκε η Γιάννα Παναγοπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», που έδωσε μάχη για τη δεύτερη θέση, αλλά κατετάγη τελικά τρίτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,21% (495 ψήφους).

Συνολικά ψήφισαν 3.649 δικηγόροι επί συνόλου 5.820 εγγεγραμμένων μελών.

Σε δηλώσεις του, ο προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ, Χρ. Ράπτης, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με την ψήφο τους και δεσμεύτηκε ότι με την ίδια ευθύνη θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Συλλόγου. Ο ίδιος – γενικός γραμματέας της απερχόμενης διοίκησης- πρόσθεσε ότι ενόψει του δεύτερου γύρου θα κινηθεί υπεύθυνα και συναδελφικά απέναντι σε όλους.

Από την πλευρά του, ο Ευστ. Κουτσοχήνας, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους τους συναδέλφους του, τους κάλεσε ενόψει του επαναληπτικού γύρου να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για «να πατήσουμε όλοι μαζί το κουμπί της επανεκκίνησης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης». Τόνισε δε ότι η υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη κομματικά, τονίζοντας ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι κοινά.

Κάθε ψηφοφόρος ψήφισε ξεχωριστά για την εκλογή προέδρου και συμβούλων από τους συνδυασμούς. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα. Η θητεία της νέας διοίκησης είναι 4ετής και ξεκινάει στις 1/1/2018.

Αναλυτικά, οι δώδεκα υποψήφιοι πρόεδροι – επικεφαλής συνδυασμών έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά (ψήφους):

— Χρήστος Ράπτης «Δικηγορική Πρωτοπορία» 17,4% (606)

— Ευστάθιος Κουτσοχήνας «Η δικηγορία ΜΠΡΟΣΤΑ» 17,14% (597)

— Γιάννα Παναγοπούλου «Ανοιχτοί Ορίζοντες» 14,21% (495)

— Νικόλαος Αντωνιάδης «Σύγχρονη Δικηγορία» 8,81% (307)

— Πέτρος Σαμαράς «Σύγχρονο Ρεύμα Δικηγόρων» 8,81% (307)

— Στυλιανός Μαυρίδης «ACTUS» 8,21% (286)

— Αθανάσιος Αλεξόπουλος «Δικηγορική Συνεργασία – Ανεξάρτητοι» 6,35% (221)

— Ζήσης Κλεισιάρης Ζήσης «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων» 5,14% (179)

— Ευστράτιος Δοξάκης, χωρίς συνδυασμό, 4,62% (161)

— Χρήστος Μπακέλλας «Αυτόνομη Κίνηση Δικηγόρων» 3,99% (139)

— Σοφία (Σόνια) Μελανεφίδου «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» 3,24% (113)

— Ευστάθιος Τσομίδης «Ανεξάρτητη Παράταξη Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» 2,07% (72).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:00