search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:06
MENU CLOSE

Μαχαίρωσαν το δήμαρχο του Ζάουερλαντ για τη φιλική πολιτική του προς τους πρόσφυγες

28.11.2017 07:25
Γερμανία: Σάλος με δηλώσεις διευθυντή κλινικής για επιλογή ασθενών με Covid - Διαψεύδουν οι αρμόδιοι - Media

 

Επίθεση με μαχαίρι, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά, δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Αντρέας Χολστάιν (CDU).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, o κ. Χολστάιν δέχθηκε την επίθεση σε τουρκικό ταχυφαγείο της πόλης, όπου μόλις είχε παραγγείλει φαγητό. Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε τον Αντρέας Χολστάιν και τον ρώτησε αν ήταν πράγματι ο δήμαρχος. Κατόπιν του είπε φωνάζοντας ότι κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε για την συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή. Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη την χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο 56χρονος δράστης, κατά πάσα πιθανότητα Γερμανός, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών, αλλά το τραύμα που κατάφερε στον λαιμό του δημάρχου ήταν επιπόλαιο και έπειτα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04