search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:12
MENU CLOSE

Επιτροπή εξοπλιστικών: Ετοιμάζεται για ανάκληση της απόφασης πώλησης πυρομαχικών στη Σ. Αραβία

28.11.2017 12:00
Επιτροπή εξοπλιστικών: Ετοιμάζεται για ανάκληση της απόφασης πώλησης πυρομαχικών στη Σ. Αραβία - Media

 

Στον απόηχο της χθεσινής θυελλώδους συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία προστίθεται σήμερα, η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων να συνεδριάσει έτσι ώστε να ανακληθεί η απόφαση της με την οποία είχε δώσει το «πράσινο φως» στην συμφωνία. 

Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και το ΚΚΕ και έτυχε της ομόφωνης αποδοχής από τα κόμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρότειναν να καταθέσουν στην Επιτροπή όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ωστόσο η πρόταση τους απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και το ΚΚΕ έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την πώληση του πολεμικού υλικού καθώς σχετίζεται με τις πολεμικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης.

«Ειπώθηκε από εμένα και τον κ. Παφίλη να ξαναγίνει συζήτηση και να ανακληθεί η απόφαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων στην οποία βασίστηκε η συμφωνία για την πώληση βλημάτων και πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία» ανέφερε ο Νίκος Φίλης.

 «Η άποψη του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι κεντρικό πρόβλημα δεν είναι αυτός ο καμβάς που έχει ασφαλώς πλευρές που πρέπει να δούμε, αλλά ότι πρέπει άμεσα να ακυρωθεί η συμφωνία για τους γνωστούς λόγους, του τι είναι η Σαουδική Αραβία και του ρόλου που παίζει στην περιοχή, του τι συμβαίνει στην Υεμένη» σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας είπε πως «θα είναι καταρχήν συζήτηση. Κάποιοι θέλουν ανάκληση της γνώμης της Επιτροπής Εξοπλιστικών.

Η ΝΔ έχει άποψη για το θέμα την οποία θα εκθέσει ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε πως «θα τοποθετηθούμε στην Επιτροπή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέει “ναι” στη συζήτηση». 

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η όποια απόφαση της Επιτροπής έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον Πάνο Καμμένο προκειμένου να οριστεί στις επόμενες ημέρες η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής.

Στην χθεσινή του πάντως τοποθέτηση στην Ολομέλεια ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά πως «αν υπάρχει πολιτική συμφωνία να μην πουλήσουμε στη Σαουδική Αραβία». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43