search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:51
MENU CLOSE

Εξεταστική: Στο εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ το ηχητικό υλικό για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

28.11.2017 17:47
Εξεταστική: Στο εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ το ηχητικό υλικό για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Media
 
Προς εξέταση από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε να στείλει η Εξεταστική Επιτροπή το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου να συνομιλεί με τον διευθυντή του γραφείου του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη περί προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
 
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει η δυνατότητα για την αξιοποίηση του νομικά. Ο Θ. Παπαδημητρίου δεν αρνήθηκε ότι η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό υλικό είναι η δική του, ωστόσο, υποστήριξε ότι αυτό είναι «μονταρισμένο, παραποιημένο με χαρακτηριστικά συρραφής». 
 
Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στον χώρο της Υγείας, ερωτώμενος σχετικά με τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ότι τα 23 άτομα προσλήφθηκαν με παρέμβαση του πολιτικού γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υποστήριξε ότι τα 23 αυτά άτομα δεν είχαν υπαλληλική σχέση και πληρώθηκαν ως αποζημιώσεις έργου από χορηγικά κονδύλια.
 
«Τα 23 άτομα που προσλήφθηκαν την περίοδο 2013 -2014 δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληρώθηκαν με αποζημιώσεις για σύμβαση έργου και όχι για προσλήψεις. Δεν υπήρξαν συμβάσεις. Με μπλοκάκι πληρώνονταν και από χορηγικά κονδύλια», ανέφερε στην κατάθεση του. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θ. Παπαδημητρίου παρουσιάστηκε την Τρίτη στην Εξεταστική κάτω από το βάρος της απειλής περί της βίαιης προσαγωγής του στην Επιτροπή καθώς είχε αρνηθεί να προσέλθει για κατάθεση επικαλούμενος αρχικά την εισαγγελική έρευνα και στην συνέχεια λόγους υγείας. Η κατάθεση του Θ. Παπαδημητρίου ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24