search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:47
MENU CLOSE

Telegraph: Τα βρήκαν ΕΕ-Λονδίνο για τον «λογαριασμό» του Brexit

28.11.2017 18:25
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές κατέληξαν σε έναν διακανονισμό για τον λεγόμενο “λογαριασμό” του Brexit, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιθανή συμφωνία στις συνομιλίες που θα έχουν τον Δεκέμβριο για το άνοιγμα του νέου κεφαλαίου, των εμπορικών σχέσεών τους μετά το “διαζύγιο”, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Πηγές και από τις δύο πλευρές είπαν στην εφημερίδα ότι έχει επιτευχθεί μια “κατ’ αρχήν συμφωνία” σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητούν οι Βρυξέλλες.

Οι πηγές, που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα, επιβεβαίωσαν ότι οι όροι συμφωνήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, μετά από εντατικές, παρασκηνιακές συνομιλίες που είχε ο Βρετανός διαπραγματευτής Όλιβερ Ρόμπινς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό που θα ζητηθεί από τη Βρετανία κυμαίνεται μεταξύ 45-55 δισεκ. ευρώ.

Βρετανός αξιωματούχος: Δεν αναγνωρίζω αυτήν την παρουσίαση των διαπραγματεύσεων

Ωστόσο, Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος της εφημερίδας Daily Telegraph που ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και των Ευρωπαίων εταίρων της για τον “λογαριασμό” που θα κληθεί να πληρώσει το Λονδίνο για το Brexit.

“Δεν αναγνωρίζω αυτήν την παρουσίαση των διαπραγματεύσεων” είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό που θα καταβάλει η Βρετανία για το “διαζύγιό” της από την ΕΕ κυμαίνεται μεταξύ 45-55 δισεκ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15