search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20
MENU CLOSE

ΝΔ: Στην Θεσμών και Διαφάνειας οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών για το ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας

29.11.2017 18:14
Ψάχνονται για νέο πατριωτισμό στη ΝΔ: Πιστεύουν ότι χρειάζεται εθνική επανεκκίνηση - Media

 

Αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να κληθούν στην Επιτροπή οι αρμόδιοι υπουργοί , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καθώς και όσα πρόσωπα κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις αλλά και να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις ενέργειες αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας στις διεθνείς διαπραγματεύσεις. 

Στο αίτημα τους οι «γαλάζιοι» βουλευτές αναφέρουν πως μετά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το επίμαχο ζήτημα «εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις». 

Οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκ. ευρώ συν τα έξοδα αποθήκευσης και καταστροφής λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα – εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζοντας τη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20