search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:12
MENU CLOSE

«Checkpoint Alpha»: Σπάει τη σιωπή του ο δικηγόρος που επέζησε από το συμβόλαιο θανάτου της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

29.11.2017 18:36
«Checkpoint Alpha»: Σπάει τη σιωπή του ο δικηγόρος που επέζησε από το συμβόλαιο θανάτου της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Media

 

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ο δικηγόρος που επέζησε  από το συμβόλαιο θανάτου των αδίστακτων εκτελεστών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αείμνηστου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σπάει τη σιωπή του και μιλάει για πρώτη φορά, στη Γιάννα Παπαδάκου και το «Checkpoint Alpha», αυτό το Σάββατο.

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, που ήρθε αντιμέτωπος με τους δολοφόνους του και χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο πρόσωπο, περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την απόπειρα σε βάρος του, από την οποία επέζησε ως εκ θαύματος. Αναφέρεται, επίσης, στη συνάντησή του με τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας, Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο των φυλακών, όπου κρατείται και στη συζήτηση που έγινε μεταξύ τους. Τέλος, ελπίζει ότι θα αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τους επίδοξους δολοφόνους του στη δίκη που επίκειται στις 6 Δεκεμβρίου, στο Μεικτό Ορκωτό.

Ακόμα στην εκπομπή, 12 χρόνια μετά, έρχεται στο φως μια συγκλονιστική συνέντευξη-ντοκουμέντο του Παναγιώτη Τσαλικίδη, αδελφού του Κώστα που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του, τον Μάρτιο του 2005.

Ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη συνδέθηκε με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών  πολιτικών προσώπων και του Κώστα Καραμανλή. Η υπόθεση ανοίγει και πάλι από την Εισαγγελία Εφετών, μετά την απόφαση – κόλαφο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην Ελλάδα.

Τα ΕΔΑΔ αποδέχεται ότι «εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά ασυμβίβαστα με το σενάριο της αυτοκτονίας και ότι δεν υπήρχε εμφανές κίνητρο για την αυτοκτονία, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι μετά την εκταφή διαπιστώθηκε ότι το υοειδές οστό ήταν σπασμένο, κάτι που είναι συνεπές με τον στραγγαλισμό»! 

Ο Παναγιώτης Τσαλικίδης περιγράφει, λεπτό προς λεπτό, τι έγινε όταν αντίκρισε νεκρό  τον αδελφό του, γιατί δεν πίστεψε ποτέ ότι ήταν αυτοκτονία, καθώς και μια σειρά γεγονότα που επιβεβαιώνουν την εγκληματική ενέργεια.

Επίσης, στην κάμερα του «Checkpoint Alpha» και τη Γιάννα Παπαδάκου, μιλάει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας, για τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφέρεται στον νόμο του και τις καταγγελίες των επικριτών του, για την αποφυλάκιση ποινικών κρατουμένων. Την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπτύσσει ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Τέλος, η συνήγορος της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη αναφέρει ότι υπάρχει η πεποίθηση πως ο δολοφόνος δεν έδρασε  μόνος του.

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 00:45.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:12